Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί πέντε αστέρων: Η τρόικα έβαλε στο στόχαστρο τουριστικά «φιλέτα»




Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου
Την επίσπευση των πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας σε τουριστικές περιοχές με αιχμή τις ξενοδοχειακές μονάδες μεσαίου μεγέθους, με «κόκκινα» δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ, αλλά και πολυτελείς βίλες, οι
ιδιοκτήτες των οποίων δεν εξυπηρετούν τα υψηλά δάνειά τους, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τα στελέχη των τραπεζών στα ραντεβού που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι δανειστές όχι μόνο πίεσαν ώστε οι εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες να εισαχθούν από τις αρχές του Ιανουαρίου στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά υπέδειξαν και τις περιοχές (Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα και Χαλκιδική). Σύμφωνα με την ανάλυση των σχετικών στοιχείων, πρόκειται για μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που φαίνεται να είναι πιο ευάλωτα και να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των δανείων τους. 



Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, ακόμα κι όσες από αυτές τις μονάδες κατάφεραν να καταγράψουν αύξηση τζίρου το 2016, αυτή δεν ήταν ικανή να υπερκαλύψει τις φορολογικές επιβαρύνσεις που τους έχουν επιβληθεί ούτε, κυρίως, να βελτιώσει την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.


Σχόλιο :


 Με απλά λόγια. Κάνουν πλιάτσικο στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. 
Κλέβουν παραλίες. Βουνά . Αεροδρόμια. Καταλύματα. 

Κλέβουν τις θέσεις εργασίας Ελλήνων πολιτών και τους αντικαθιστούν με αλλοδαπούς φοιτητές για να κάνουν την πρακτική ...γαλέρας στα ξενοδοχεία. Ακόμα και τα ταξί όπως και οι μεταφορές είναι στο πρόγραμμά. 

Τελειώνει πια η δυνατότητα επιβίωσης και προκοπής για τους Έλληνες εργαζόμενους, ξενοδόχους αλλά και τόσους άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με το μοναδικό Ελληνικό τουριστικό προϊόν. 

Το όλο κύκλωμα υπηρεσιών, από το κλείσιμο του εισιτηρίου μέχρι την επιστροφή στον τόπο αναχώρησης, θα βρίσκεται στα χέρια υπερεθνικών εταιρειών.
 Αυτός ο αφελληνισμός καθιστά τον ιθαγενή αυτού του τόπου σε κατάσταση δουλοπάροικου ή καλύτερα μετανάστη στην ίδια του την πατρίδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.