Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η εκδίκηση του κροκόδειλου

















Το σίγουρο είναι πως οι ταλαίπωροι κροκόδειλοι θα ξέρναγαν για μέρες αλλά έστω και έτσι ξεσκάτισαν τον πλανήτη από ένα ακόμη βρωμερό υποκείμενο. 

Κροκόδειλοι φαίνεται να κατασπάραξαν τον Νοτιοαφρικανό επαγγελματία κυνηγό και διοργανωτή σαφάρι, Σκοτ βαν Ζιλ, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς την προηγούμενη εβδομάδα στη Ζιμπάμπουε. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent βρέθηκαν «πιθανά ανθρώπινα απομεινάρια σε δύο κροκόδειλους» και οι υπηρεσίες περιβάλλοντος της αφρικανικής χώρας εκτιμούν ότι ανήκουν στον κυνηγό. 

Ο 44χρονος κυνηγός είχε πάει σε σαφάρι μαζί με τα σκυλιά του και έναν ντόπιο ιχνηλάτη. Πιστεύεται ότι ο βαν Ζιλ και ο ιχνηλάτης άφησαν το όχημά τους και κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. 

Εκείνη την ημέρα, τα σκυλιά επέστρεψαν στην κατασκήνωση χωρίς τον βαν Ζιλ, το όπλο και τα προσωπικά αντικείμενα του οποίου βρέθηκαν στο φορτηγό. 

Ομάδες διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρων έσπευσαν στην περιοχή για να εντοπίσουν τον αγνούμενο κυνηγό. Επαγγελματίες δύτες έλεγξαν όλη την περιοχή. Τα ίχνη του βρέθηκαν αργότερα, και κατευθύνονταν προς τις όχθες του ποταμού Λιμπόπο, ενώ αργότερα βρέθηκε και το σακίδιό του. 

Ο Σάκι Λούρεντς, μέλος της ομάδας ερευνών, είπε πως η αστυνομία και οι υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος είχαν αποφασίσει να πυροβολήσουν δύο κροκόδειλους του Νείλου στην περιοχή, επειδή υποψιάζονταν πως ίσως να ευθύνονταν για την εξαφάνιση του βαν Ζιλ. 

«Βρήκαμε πιθανά ανθρώπινα απομεινάρια σε αυτούς» είπε σχετικά στη βρετανική Telegraph. Τα απομεινάρια αυτά μελετώνται για να διαπιστωθεί εάν ανήκουν στον βαν Ζιλ, ο οποίος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 

Ο βαν ζιλ, ιδιοκτήτης της εταιρείας SS Pro Safaris, έχει διοργανώσει αναρίθμητα σαφάρι σε περιοχές της νότιας Αφρικής και είχε ευρεία γκάμα θηραμάτων, από ελέφαντες της Μποτσουάνα μέχρι μικρές αντιλόπες, λιοντάρια, ρινόκερους και λεοπαρδάλεις.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.