Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Οι συγγενείς της Ρούπα παρέλαβαν το παιδί από το Νοσοκομείο Παίδων

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε μέρες, με καταγγελίες, αντεγκλήσεις, αντιδράσεις και το παιδί να μένει μακριά από τα οικεία του πρόσωπα, κρατούμενο στην παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” μέχρι η απόφαση να έρθει και να δώσει την επιμέλεια στη γιαγιά του, μετά και από τη σχετική γνωμάτευση της κοινωνικής λειτουργού που επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας.



Η γιαγιά του εξάχρονου αφού πήγε στην ΓΑΔΑ ώστε να παραλάβει το σχετικό πιστοποιητικό με τη διαταγή του εισαγγελέα κατευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, από όπου και παρέλαβε το παιδί, με την πολυήμερη περιπέτεια του εξάχρονου να λαμβάνει τέλος..
Η εισαγγελική διάταξη, δόθηκε από την εισαγγελέα ανηλίκων Μαρία - Ελένη Νικολού.

Τι αναφέρει η εισαγγελική διάταξη



Η ανάθεση της επιμέλειας του 6χρόνου γιου της Πόλα Ρούπα στην μητέρα της-υπό όρους- κρίθηκε αυτή τη χρονική στιγμή η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική διάταξη η οποία επικαλείται τις εκθέσεις των παιδοψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών η επιμέλεια δίδεται στη γιαγιά "με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου" με τους όρους πως, πρώτον τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και δεύτερον, με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της διάταξης της αναφέρεται στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο τη γιαγιά και όχι την αδελφή της Πόλα Ρούπα κατηλήγοντας πως : 

«Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. 
Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασιν την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. 
Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Στάμου - Επιμέλεια: Αντώνης Αναστασόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.