Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Περίμενα να περάσει ΚΑΙ αυτή η μέρα, περίμενα να ακουστούν από τους διαφόρους οι γνωστές ΜΠΟΥΡΔΕΣ, οι δηλώσεις που δείχνουν το πόσο «ευαίσθητοι» είναι, για να γράψω αυτές τις γραμμές, επιχειρώντας να θυμίσω σε ΟΛΟΥΣ μια δυο «μικρολεπτομέρειες»….

Πρώτα απ’ όλα, να δούμε ΤΙ «γιορτάσαμε» ΕΜΕΙΣ και ο υπόλοιπος κόσμος στις 3 του Δεκέμβρη…


«Γιορτάσαμε» την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Βλέπουμε λοιπόν, πως η μέρα αυτή είναι που δίνει την «ευκαιρία» να ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ οι «κυβερνήσεις» οι οργανισμοί και οι κοινωνίες τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ατόμων με αναπηρίες, η καλύτερα, τους το «υπενθυμίζει», μήπως και κάνουν ένα διάλειμμα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ από την υπόλοιπη χρονιά, που έχουν τα Άτομα Με Αναπηρίες, του ΚΛΩΤΣΟΥ και του ΜΠΑΤΣΟΥ, και μιλώ για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή, γιατί δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιπες «αναπτυσσόμενες» χώρες, τις οποίες ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ σε ΟΛΑ τα αρνητικά τους.

Στη χώρα μας, οι διάφορες κυβερνήσεις, «τιμούν» αυτή τη μέρα τα ΑΜΕΑ, και ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες, με διάφορους τρόπους, τους κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Μη μου πείτε πως δεν είναι έτσι, και μη βγουν τα γνωστά «ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ» και αρχίσουν να ουρλιάζουν το γνωστό τους παραμύθι…..

Να αναφέρω ενδεικτικά ένα δυο «παραδείγματα» αντιμετώπισης των ΑΜΕΑ στη χώρα μας;

Έτσι ρε παιδί μου, για να μην ξεχνάμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Παράδειγμα πρώτο….

Τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, τα ΣΦΑΓΕΙΑ (με τις φανερές και κρυφές εντολές, εγκύκλιους κλπ των αρμοδίων) των Αναπήρων…

Οι «ΠΙΝΑΚΕΣ» με τα ποσοστά κάθε πάθησης,…

Η «ΛΙΣΤΑ» με τις παθήσεις, με λίγα λόγια, ο «ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΤΕΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ», το ΚΤΕΟ των ΨΥΧΩΝ…

Να συνεχίσω με τα παραδείγματα;

Να αναφερθώ στις διάφορες περικοπές;

Να αναφέρω τον καθημερινό ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους και αντί οι «αρμόδιοι» να τους διευκολύνουν, εκείνοι τους κάνουν τη ζωή ΚΟΛΑΣΗ;

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;

ΤΙ…. «ΤΙΜΟΥΜΕ»;

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Και να πάω στους πολιτικούς, που πέρα από τις δηλώσεις τους, τις οποίες ΔΕΝ τις πιστεύουν, άλλοι τις γράφουν και αυτοί άπλα τις εκφωνούν, αυτοί λοιπόν είναι που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ..

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΜΗΝΑ;

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ;

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΕΙΠΑΜΕ;

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Θα επανέλθω…..



Βασίλης Τσούγκαρης 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.