Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ‘Οδύσσεια’ της γραμμής 140...




viral στο YouTube...

Πρόκειται ίσως για την πιο... θρυλική λεωφορειακή γραμμή του Λεκανοπεδίου, την οποία οι περισσότεροι Αθηναίοι έχει τύχει να πάρουν έστω και...

μία φορά στη ζωή τους ακόμα και αν δεν το ξαναεπιχείρησαν ύστερα από την πρώτη φορά.



Ενώνει δύο σημεία του χάρτη που φαινομενικά δεν θα είχαν κανέναν λόγο να συνδεθούν αν το λεωφορείο δεν περνούσε μέσα από δρόμους εννέα δήμων εξυπηρετώντας αρκετούς από τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Η γραμμή 140 «Πολύγωνο-Γλυφάδα» είναι γνωστή ακόμα και σ’ αυτούς που δεν έχει τύχει να μετακινηθούν μ’ αυτήν καθώς έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για έναν από τους πιο γνωστούς stand-up comedians της εποχής, τον 33χρονο Βύρωνα Θεοδωρόπουλο. 


Το βίντεο μάλιστα από το «Ενα λεωφορείο, το 140» έχει ήδη γίνει viral στο YouTube με περισσότερα από 108.000 views αλλά και αρκετά σχόλια επιβατών να το συνοδεύουν στο... ταξίδι το


Το 140 -όπως επισημαίνουν και στελέχη του ΟΑΣΑ- έχει τις περισσότερες στάσεις από κάθε άλλη γραμμή. Συνολικά η γραμμή έχει μήκος περίπου 57 χιλιόμετρα (29 χιλιόμετρα προς Πολύγωνο και 28 προς Γλυφάδα). Στην κατεύθυνση προς τη Γλυφάδα έχει 76 στάσεις, ενώ στην κατεύθυνση προς Πολύγωνο ο αριθμός των στάσεων φτάνει τις... 90 δεδομένου ότι ακολουθεί διαφοροποιημένη διαδρομή.

 «Από Γουδή πας Ζωγράφου, από Ζωγράφου δεν ξαναγυρνάς ποτέ Γουδή» όπως λέει και ο Βύρωνας στο κείμενό του. Αν και προσθέτει ότι χρωστάει μεγάλο μέρος της φήμης του στη γραμμή 140, ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ ολόκληρη τη διαδρομή. 

Στην πραγματικότητα έχει μετακινηθεί μόνο σε απόσταση δύο στάσεων με το 140: «Ως φοιτητής πήγαινα από την Κατεχάκη στο Πολυτεχνείο. Ωστόσο διάβασα τις στάσεις της, κρατούσα σημειώσεις και έτσι προέκυψε το κείμενο. Η αλήθεια είναι πως η ίδια η διαδρομή σε καθοδηγεί αφού δεν κάνει ποτέ αυτό που περιμένεις. 

Το 140 έχει στ’ αλήθεια δική του προσωπικότητα. Σε διδάσκει υπομονή, θάρρος, πειθαρχία» λέει γελώντας. Και προσθέτει: «Τώρα μάλιστα με την τηλεματική σε ενημερώνει και ανερυθρίαστα ότι θα έρθει σε... 78 λεπτά όπως μου έχουν γράψει στα σχόλια».

Ο ίδιος άλλωστε εξηγεί ότι «το λεωφορείο αυτό περνάει από όλα τα σημεία που θα πας στη ζωή σου, «μαιευτήρια, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, γηροκομείο, νεκροταφείο, κι έχει και τρεις στάσεις που τις λένε «Παλαιό τέρμα»»...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο από ethnos.gr πατήστε ΕΔΩ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.