Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν ο Τσίπρας έλεγε για το νερό πως το νερό πως δεν μπορείς να το πουλήσεις – [Βίντεο]

....και πίσω στα παλιά...                                                         6/5/2014 




Τσίπρας: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν πωλείται

Αναφερόμενος στην προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας εκχωρεί το νερό στο Υπερταμείο που η εποπτεία του δεν ανήκει καν σε ελληνικά χέρια, ας δούμε τι έλεγε τότε    Τσίπρας για πάντα ! 
       


 




Σταματημό δεν έχουν τα ψέμματα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος για ακόμα μία φορά εκτίθεται ανεπανόρθωτα και καταπατάει τα όσα για χρόνια έταζε. 
Ο  πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή προτείνει προς ψήφιση την ένταξη στο Υπερταμείο και της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κάποτε διαδήλωνε για να μη μπουν ούτε στο ΤΑΙΠΕΔ
Πιο συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου το 2014, λίγο πριν δηλαδή από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο τότε λαοπρόβλητος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μία από τις περιοδείες του επισκέφτηκε με πολυμελή αντιπροσωπεία τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι.
Στο πλευρό του ήταν τότε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» Ερμίνα Κυπριανίδου.
Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οπουδήποτε έγινε ιδιωτικοποίηση του νερού τα τιμολόγια αυξήθηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρεψε και συνέχισε όπως βλέπετε και στο βίντεο να λέει πως:
Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην ΕΥΔΑΠ για να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους, όμως αυτή τη φορά έχει μία ιδιαίτερη συμβολική αξία.
Πρώτον γιατί βρισκόμαστε στη διαδικασία εν εξελίξει ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης, ενός δημόσιου αγαθού που είναι το νερό και της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. 

Παρά το γεγονός ότι σε όλους είναι γνωστό ότι στη συνεδρίαση του ΣτΕ, έχουν πάρει ήδη απόφαση, δεν έχει καθαρογραφεί, η οποία είναι απολύτως σαφής και καταλήγει στο πόρισμα, στο συμπέρασμα, ότι η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ, είναι μία διαδικασία πέρα και έξω από το ΣΥνταγμα της χώρας, διότι το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό που δεν μπορει να είναι εμπορεύσιμο με αυτή την έννοια έχει ιδιαίτερη αξία το πανό αυτό εδώ των φίλων της ανοιχτής πόλης ένα σύνθημα και των εργαζόμενων εδ΄ω της ΕΥΔΑΠ ότι δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.