Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αλέξανδρος Βέλιος: Το συγκλονιστικό βίντεο του αποχαιρετισμού του

«Σας ευχαριστώ, σας αποχαιρετώ και να με θυμάστε για να με κρατάτε ζωντανό στη μνήμη σας»

Έδωσε τέλος στη ζωή του το βράδυ της Κυριακής (04/09) σε ηλικία 63 ετών καταφεύγοντας στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας στο σπίτι του στο Γέρακα.


Λίγο πριν «φύγει» από τη ζωή, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Αλέξανδρος Βέλιος έστειλε ένα μήνυμα στους συνεργάτες του στο Kontra Channel, που προκαλεί ανατριχίλα.

AdTech Ad
Ο δημοσιογράφος που επέλεξε να φύγει από τούτο τον κόσμο με τη μη υποβοηθούμενη ευθανασία, είναι φαίνεται αποκαμωμένος από την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε εδώ και αρκετό καιρό, αλλά απόλυτα αξιοπρεπής.

Στο σύντομο αλλά συγκλονιστικό μήνυμα αποχαιρετισμού ο Αλέξανδρος Βέλιος λέει:

«Οι λιγοστές δυνάμεις μου δεν μου επέτρεψαν τούτες τις μέρες να περάσω από το κανάλι για να χαιρετήσω και να αποχαιρετήσω όλους τους φίλους και συνεργάτες με τους οποίους συμπορευτήκαμε την προηγούμενη χρονιά.
 Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Παπαγιάννη που με φιλοξενούσε στο δελτίο ειδήσεων. Αλλά το μεγάλο "ευχαριστώ" αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του καναλιού μπροστά και πίσω από τις κάμερες με τους οποίους συνεργαστήκαμε τόσο αρμονικά και δημιουργικά.
 Και ίσως πάνω απ' όλα χρωστώ ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους φίλους και τις φίλες, τους χιλιάδες τηλεθεατές που με περιέβαλλαν με την στήριξη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. 
Σας ευχαριστώ, σας αποχαιρετώ και να με θυμάστε για να με κρατάτε ζωντανό στη μνήμη σας».




Η κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται στο χώρο του νεκροταφείου.

Ένθερμος υποστηρικτής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και υπέρμαχος της ευθανασίας ο Αλέξανδρος Βέλιος άφησε πριν πεθάνει δύο επιστολές. 
Στη μία δίνει οδηγίες για τη κηδεία του και στην άλλη αναφέρει στον επίλογο:
«Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.