Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Eξι χρόνια από την τραγωδία της Marfin - Καμία δικαίωση για τους νεκρούς



Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα με αθώους ανθρώπους να βρίσκουν φρικτό θάνατο στον χώρο εργασίας τους. 

Η δολοφονική επίθεση στην τράπεζα Marfin όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 3 νέοι άνθρωποι, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης δεν λέει να σβήσει από τη μνήμη. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου ήταν έγκυος.



Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Μαϊου 2010 όταν γραφόταν μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.Η Ελλάδα ζούσε τις πρώτες μέρες του μνημονίου. Οι Έλληνες ήταν στους δρόμους. 

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως το πιο μεγάλο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.
Ξαφνικά και ενώ όλα κυλούσαν ειρηνικά η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι. Ξεσπούν επεισόδια. Ο διαδηλωτές προσπάθησαν να απομονώσουν τους ταραξίες που είχαν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Έγινε η πρώτη επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός και λίγο αργότερα ακολουθεί ο εμπρησμός στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου. Επικρατεί πανικός και σκηνές αλλοφροσύνης καθώς οι υπάλληλοι τρέχουν να σωθούν από το φλεγόμενο κτίριο και τους καπνούς που τους κόβουν την ανάσα.









ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δυστυχώς 3 νέοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να βγούν από το κτίριο και βρίσκουν τραγικό θάνατο. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Η πρώτη ήταν έγκυος. Η τραγωδία της Marfin συγκλονίζει το πανελλήνιο και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.


Όσοι καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν. Βγαίνουν μπαρουτοκαπνισμένοι από το κτίριο και δεν μπορούν να καταλάβουν τι συνέβη. Γιατί δολοφονήθηκαν κάποιοι συνάδελφοί τους. Γιατί περι δολοφονιών πρόκειται. Και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.





Ο τόπος της τραγωδίας μετατρέπεται σε τόπο προσκυνήματος. Χιλιάδες πολίτες συρρέουν για να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής.  Όμως τα λουλούδια δεν θα φέρουν τους ανθρώπους πίσω.

 Και οι δικοί τους άνθρωποι θα αναρωτιούνται για όλη τους την ζωή τι έφταιξε και χάθηκαν έτσι τα παιδιά τους. Και γιατί τα χέρια που τους πήραν την ζωή δεν θα τιμωρηθούν όπως φαίνεται ποτέ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.