Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΕΊΣΑΙ ΑΝΆΠΗΡΟΣ; ΣΤΟΝ ΚΑΙΆΔΑ!

Στην Ελλάδα της… αριστεράς, είναι έγκλημα να είσαι ανάπηρος.

 Ο Νίκος Συρίγος γράφει… 






Δεν υπάρχει πια ντροπή. Για τίποτα. Οι τύποι είναι αδίστακτοι. Και στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στην εξουσία θυσιάζουν ζωές. 



Κανονικά. Όχι θεωρητικά, στα λόγια. Αν είσαι ανάπηρος στην Ελλάδα του 2016 μ.Χ. κάνεις έγκλημα και πρέπει να το πληρώσεις. Με την εσχάτη των ποινών. Με την ίδια σου τη ζωή. Για να βγουν οι αριθμοί. 

Αντιγράφω: «Μεγάλη είναι η μείωση που προβλέπεται στις αναπηρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, η εθνική σύνταξη, δηλαδή τα 384 ευρώ θα καταβάλλονται ολόκληρα, μόνο αν η αναπηρία είναι πάνω από 80%. Αν είναι από 67% έως και 79%, ο δικαιούχος θα παίρνει το 75% της σύνταξης και από εκεί και κάτω το 50% των 384 ευρώ». 

Τάδε έφη Νίκος Καλάκος. Γενικός διευθυντής του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου, η ζωή του αναπήρου κοστολογείται κάτω από 384 ευρώ, αν δεν είσαι… εντελώς ανάπηρος. Στη χώρα που πεθαίνεις περιμένοντας να μπεις στο νοσοκομείο και πολύ περισσότερο στα-μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού- Κρατικά Κέντρα Αποκατάστασης, οι άθλιοι αυτοί τύποι που μας κυβερνάνε αποφάσισαν να μειώσουν τις συντάξεις των αναπήρων.

 Έβαλαν χέρι κι εκεί. Ζήσε λένε σε αυτόν που έχει ένα χέρι, ένα πόδι, που έχει χτυπηθεί από εγκεφαλικό, που παλεύει με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που δεν μπορεί να πάει ούτε μέχρι την τουαλέτα, ζήσε του λένε με λιγότερα από 384 ευρώ ή στην καλύτερη με 384 ευρώ. Και δεν ντρέπονται.


Δεν ντρέπονται που στέλνουν στον Καιάδα όλον αυτόν τον κόσμο. Που τον καταδικάζουν σε θάνατο. Για να βγουν οι αριθμοί. 

Έζησα από πρώτο χέρι την προσπάθεια ανθρώπων από αυτούς που θα τους πετσοκόψει τη σύνταξη ο Τσίπρας και ο Καμμένος, έντεκα μήνες τώρα, όσο η μάνα μου νοσηλευόταν στο ΕΚΑ στο Ίλιον. Είδα με τα μάτια μου, ανθρώπους που δεν έχουν να πάρουν ούτε τσιγάρα… 

Που παρακαλάνε τους Διευθυντές να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο νοσοκομείο για να έχουν ένα πιάτο φαΐ…

Κι αν δεν ντρέπονται αυτοί που αποφασίζουν να πετσοκόψουν τις συντάξεις των φουκαράδων, ντρέπομαι εγώ… Ντρέπομαι γιατί τους έδωσα το δικαίωμα να αποφασίζουν αυτοί, οι άθλιοι… 

Και γιατί δεν τους έχω διώξει ακόμη με τις κλωτσιές όχι από την κυβέρνηση αλλά από τούτη εδώ τη χώρα... 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.