Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Στην θάλασσα 61 μετανάστες ανοικτά της Μυτιλήνης! Διασώθηκαν από το Blue Star 1 και σκάφος του λιμενικού!

Οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, βρέθηκαν στη θάλασσα μεταξύ Χίου και Λέσβου - Δραματικές στιγμές κατά την επιχείρηση διάσωσης...




 




Σύμφωνα με πληροφορίες, το Blue Star 1 και ένα σκάφος του λιμενικού, έλαβαν σήμα για μετανάστες που βρέθηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα από τα Τουρκικά παράλια.

 Πρώτο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου, έφτασε το Blue Star 1 που περισυνέλεξαν 35 πρόσφυγες.

Κάποιοι ήταν στη θάλασσα και άλλοι στο μισοβυθισμένο σκάφος, όπου υπήρχαν γυναίκες και μικρά παιδιά. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο σκάφος του λιμενικού, το οποίο διέσωσε τους υπόλοιπους 26. Όλοι μεταφέρονται στη Μυτιλήνη για τις πρώτες βοήθειες μετά τον εφιάλτη που έζησαν.


Σειρά μέτρων για το μεταναστευτικό

Εν τω μεταξύ, σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Μυτιλήνη ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. 

Κατάσταση που όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι διαχειρίσιμη αλλά λίγο απέχει από το να ξεφύγει». Στόχος κατά τον κ. Μουζάλα τις επόμενες μέρες «να αποφορτισθεί το νησί και να απαλυνθούν οι δυσκολίες σε αυτό για ντόπιους και πρόσφυγες»
.
Ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε τους καταυλισμούς στον Καρά Τεπέ και στη Μόρια και το λιμάνι της Μυτιλήνης και ανακοίνωσε αύξηση της δυνατότητας ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Ήδη στο νησί ήρθαν 60 στελέχη της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, ενώ αύριο αναμένεται και ειδικός εξοπλισμός.

Ενεργοποίηση του Στρατού, ο οποίος θα φτιάχνει καθημερινά 1500 φρατζόλες ψωμί και δημιουργία νέου κέντρου ταυτοποίησης στη βόρεια είσοδο της πόλης, στο παλιό στρατόπεδο Κουρτζή το οποίο και θα ενοικιασθεί από ιδιώτη στον οποίο ανήκει από το Δήμο Λέσβου».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.