Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

“Σπόροι του Θανάτου” Προβολή ντοκιμαντέρ / Ανοιχτή συζήτηση / Κουζίνα



Ο Βλαστός έχει άμεση επικοινωνία με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, με τον κόσμο και τα αιτήματά του. Ζητήσατε να ξαναγίνει η εκδήλωση-προβολή του ντοκιμαντέρ “Σπόροι του Θανάτου” και ανοιχτή συζήτηση και εμείς ανταποκριθήκαμε!


Στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Βλαστό θα προβληθεί την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου το ντοκιμαντέρ “Σπόροι του Θανάτου” (Seeds of Death) στις 7:30μμ.
Το ντοκιμαντέρ αυτό που βραβεύθηκε στο Hoboken International Film Festival το 2013, σοκάρει, αποκαλύπτοντας τη γυμνή αλήθεια για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ).


Σπόροι του Θανάτου
Μια πλειάδα επιστημόνων και πολέμιων του ελέγχου των σπόρων από τις μεγάλες πολυεθνικές των χημικών και των ΓΤΟ, συνενώνουν τις φωνές τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Vandana Shiva, Shiv Chopra και Arpad Pusztai, ενώ παρουσιάζονται λήψεις από τα πειράματα του Gilles-Éric Séralini.



Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τίτλο:
“Μεταλλαγμένα, αγροτική παραγωγή, διατροφή και υγεία, βιοποικιλότητα“
την οποία θα στηρίξουν οι: Βάσω Καννελοπούλου (Πελίτι), Μιχάλης Κουλουρούδης (ΔΗΩ), Νίκος Χαραλαμπίδης (Greenpeace), Θοδωρής Αρβανίτης (Ομοσπονδία Βιοκαλλιεργητών), Ευθύμιος Σδόνας (Γιατρός)


Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούμε το φαγητό που θα μας μαγειρέψει η Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” με τα καλούδια (αγνά βιολογικά προϊόντα) που θα συνεισφέρει ο βιοκαλλιεργητής Θ. Αρβανίτης και ο Βλαστός.
Θα γευτούμε, θα μοιραστούμε υπό την μελωδία της Νατάσας Μωυσόγλου (τραγούδι, πιάνο).

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός “Βλαστός” στηρίζει κάθε αλληλέγγυα κίνηση. Στο πνεύμα αυτό, απευθύνουμε κάλεσμα προς όποιον έχει τη δυνατότητα, να φέρει για τη στήριξη των δράσεων της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” ό,τι από τα παρακάτω μπορεί: καφέδες, ζάχαρη, γάλα, νωπά κοτόπουλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, πλαστικά ποτήρια, γάντια μιας χρήσης.
Σας περιμένουμε!



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.