Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης κλήθηκε (3 μέρες πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών) να απολογηθεί την Τρίτη 20 Μάη, για τη λειτουργία του λούνα παρκ, στο οποίο συνέβη η τραγική απώλεια του 13χρονου παιδιού. 


Ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τρίτη 27 του ίδιου μήνα.


Χθες, 3 μέρες πριν από το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ η πληροφορία, για την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:


1. Η άσκηση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης δεν σημαίνει και καταδίκη. Στο παρελθόν έχουν ασκηθεί, για την παραλία, δεκάδες ποινικές διώξεις-μέχρι και για «παρακίνηση σε στάση»-σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη και άλλων μελών της διοίκησης. Οι περισσότερες απορρίφθηκαν, πριν φτάσουν στο ακροατήριο και από όσες έφτασαν καμία δεν οδήγησε σε καταδίκη.


2. Η άσκηση της ποινικής δίωξης σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να επανεκλεγεί ή ότι εφόσον επανεκλεγεί μπορεί να τεθεί σε αργία ή να παυθεί εξ αιτίας της. 


3. Η τύχη της, εις βάρος του δημάρχου, κατηγορίας θα αποφασιστεί από τη δικαιοσύνη και μέσα από τις θεσμοθετημένες τακτικές διαδικασίες.



Αργυρούπολη 23-5-2014
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.