Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η αλήθεια για το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης

Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη καθιέρωσε ένα δωρεάν πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης (camp), διάρκειας ενάμιση μήνα, για 1500 παιδιά του δήμου μας.



Φέτος και ενώ είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες και οι εγγραφές ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε ως μη νόμιμη  την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη των αναγκαίου προσωπικού, με σύμβαση για δύο μηνών, για τη λειτουργία του προγράμματος. 

Ο Γ.Γ  επικαλείται, στην απόφαση του, την  απαγόρευση των προσλήψεων στους δήμους δύο μήνες πριν  τις εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών (1η Σεπτεμβρίου). 



Όμως  το camp λειτουργεί κάθε χρόνο από 15 Ιούνη μέχρι 30 Ιούλη. Άρα εκ των πραγμάτων οι προσλήψεις δεν μπορούσαν να γίνουν πριν τις εκλογές ούτε μπορούν να γίνουν  τον Σεπτέμβρη.


 Πολλές τέτοιες περιπτώσεις,  π.χ πυροφύλακες, ναυαγοσώστες, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις και στην καθαριότητα κλπ, έχουν  εξαιρεθεί από την απαγόρευση. Ωστόσο ο ΓΓ έκρινε ότι η περίπτωση του camp δεν υπάγεται στις εξαιρέσεις. 


Η αντίδραση της δημοτικής αρχής μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν άμεση. Σήμερα τετάρτη πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση και  τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, για να τους ενημερώσει και να συντονίσουν τις ενέργειες τους για την επίλυση του προβλήματος και την πραγματοποίηση κανονικά του προγράμματος, και έχει ήδη κάνει ενέργειες για να προχωρήσει η πρόσληψη των εργαζομένων που χρειάζονται με ειδική άδεια του ΣτΕ.


Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα και ενώ η απόφαση του ΓΓ έχει ληφθεί πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών ο κ Κωνταντάτος, αντί να φροντίσει να ενημερωθεί για το πρόβλημα και να διατυπώσει την όποια πρόταση του για τη λύση του, επέλεξε να  εκτοξεύσει από την προσωπική του σελίδα, με ύφος και λεξιλόγιο αποκαλυπτικά  για τον άνθρωπο,  μια σειρά αθλιότητες, ψέματα και απειλές σε βάρος της δημοτικής αρχής και της Δημοτικής Συνεργασίας.


 Καθόλου δεν μας εξέπληξε. 




πηγή
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.