Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά Κορτζίδη με αφορμή το δυστύχημα στο λούνα παρκ

“ Με αφορμή το τραγικό ατύχημα στο λούνα παρκ της Αργυρούπολης εξελίσσεται το τελευταίο 24ωρο μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του δημάρχου Αργυρούπολης - Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, από ΜΜΕ και κύκλους που εξυπηρετούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα ”

 


Με προφανή στόχο να βγει εκτός μάχης μια δύναμη αντίστασης στα σχέδια εκποίησης του πρώην αεροδρομίου στην περιοχή του Ελληνικού, προχωρούν στην άγρια εκμετάλλευση ενός θλιβερού περιστατικού όπως ο θάνατος ενός παιδιού μόλις 13 ετών. 

Την ίδια στιγμή, ενώ ήδη προχωρά η νόμιμη διαδικασία έρευνας των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο το αγοράκι, αλλά και της απόδοσης ευθυνών στους υπαίτιους, επιχειρείται να διασυρθεί η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.


Ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες έγινε λόγος για δήμαρχο που εξαφανίζεται, ενώ ο ίδιος μαζί με τους αντιδημάρχους, βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες στο νοσοκομείο και στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας.


 Ο υποψήφιος δήμαρχος της συγκυβέρνησης Γιάννης Κωνσταντάτος διατείνεται ότι η απόφαση παραχώρησης του χώρου για έναν μήνα, με δυνατότητα δίμηνης παράτασης δεν ήταν ομόφωνη και ο υποψήφιος σύμβουλός του και πρώην δήμαρχος Τσαπαρλής ισχυρίστηκε στα κανάλια ότι είχε αντιρρήσεις που μάλιστα εξέφρασε στο δήμαρχο.

Το γεγονός είναι ότι η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, με απούσα την παράταξη Κωνσταντάτου Τσαπαρλή, που έλειπε για άσχετους λόγους από το Δημοτικό συμβούλιο και παρούσες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.


 Όμως τόσο το 2011 όσο και το 2012 πάλι ομόφωνα και με παρουσία και ψήφο και αυτών των ιδίων είχε παραχωρηθεί χώρος τόσο στο ίδιο σημείο όσο και απέναντι από αυτό στην ίδια επιχείρηση. Επιχειρείται δηλαδή να παρουσιαστεί μια από τις συνηθισμένες απουσίες τους από το Δημοτικό συμβούλιο σαν έκφραση διαφωνίας στην παραχώρηση του χώρου.

Πέρα από αυτό, γεγονός ακόμη είναι ότι οι κύριοι Κωνσταντάτος και Τσαπαρλής, οι οποίοι έχουν καταγγείλει τη Δημοτική αρχή για απίθανα πράγματα όπως ότι θα γεμίσει το Δήμο μετανάστες, ότι θα μπλοκάρει την λειτουργία του μετρό και άλλα ευτράπελα, ουδέποτε εξέφρασαν κάποια επιφύλαξη για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους έφτασαν να μιλούν για ρέμα που μπαζώθηκε για να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το γεγονός είναι ότι τουλάχιστον τα τελευταία 40-50 χρόνια η περιοχή είναι όπως σήμερα και πάνω στο ρέμα που υπήρχε παλιότερα στεγάζονται σχολεία της Αργυρούπολης, όπως και το γήπεδο και κολυμβητήριό της. 

Λένε ακόμη ότι ο Δήμος εισέπραξε και μάλιστα προκαταβολικά ενοίκια για όλο το 2014. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού εισέπραξε ενοίκια για ένα τρίμηνο και χρέωσε με τέλος κατάληψης του χώρου την επιχείρηση για το διάστημα της αυθαίρετης παραμονής της στο χώρο.


Τέλος, έχει αξία να τονιστεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει δυνατότητα πραγματικού ελέγχου της λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων. 

Η πιστοποίηση της ασφάλειάς τους γίνεται από μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους και χημικούς που επιλέγει η επιχείρηση και η χορήγηση άδειας λειτουργίας γίνεται μετά από αίτημα του ενδιαφερομένου και αφορά στον έλεγχο πιστοποιητικών και εγγράφων.



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.