Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παιδικοί Σταθμοί ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ



Στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης υπάρχουν πέντε Παιδικοί Σταθμοί (δέχονται παιδιά από 2,5 ετών ως την εισαγωγή τους στο νηπιαγωγείο) και τέσσερις Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (δέχονται παιδιά από 8 μηνών ως την εισαγωγή τους στο νηπιαγωγείο):





 Α΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Αριστάρχου 14) τηλ.: 2109935794

  Β΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μπουμπουλίνας 6) τηλ.: 2109934279

  Γ΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Χανίων και Αεροπορίας) τηλ.: 2109946050 

 Α΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κρώμνης και Κομνηνών 40) τηλ.: 2109617468

  Β΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Φλέμινγκ 32) τηλ.: 2109919586 

 Γ΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κομνηνών 1) τηλ.: 2109615424 

 Α΄ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Ελ. Βενιζέλου 9 & 31ης οδού) τηλ.: 2109628870

  Γ΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας) τηλ. : 210 9614685 

 Δ΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ
 ΣΤΑΘΜΟΣ Κοινότητας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Ριζούντος 21) τηλ.: 210 9637619 Προϊσταμένη Διεύθυνσης: Τσέλιου Ελένη τηλ. 213 2026068

 Στους Παιδικούς Σταθμούς εγγράφονται νήπια ηλικίας από 2,5 ετών που αυτοεξυπηρετούνται (έχουν απαλλαγεί από την πάνα), έως την ηλικία που εγγράφονται στο νηπιαγωγείο. Στα Βρεφικά Τμήματα εγγράφονται βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών. Δεν υπάρχουν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.


 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 


 Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους και είναι 5 ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 7.00π.μ. έως 16.00 Οι σταθμοί διακόπτουν την εργασία τους κατά τις επίσημες αργίες των Δημόσιων Υπηρεσιών και κατά την περίοδο από 24/12 έως και 5/1 (διακοπές Χριστουγέννων) καθώς και από Μ. Πέμπτη έως Κυριακή του Θωμά (διακοπές Πάσχα). 


ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 

 Η προσέλευση των παιδιών ορίζεται από τις 7.00π.μ.- 8.30π.μ. αυστηρά. Η αποχώρηση των παιδιών ορίζεται από τις 12.30 – 15.45, ενώ για τα παιδιά που παραμένουν για ανάπαυση η αποχώρηση ορίζεται από τις 15.00 μέχρι τις 15.45. 

 Για να είναι η προσαρμογή των νέο-εγγεγραμμένων παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς ομαλή και σύμφωνη με τις αρχές της σύγχρονης Παιδαγωγικής Επιστήμης, γίνεται σταδιακά, ακολουθώντας τον προγραμματισμό της προϊσταμένης του Παιδικού Σταθμού και του παιδαγωγικού προσωπικού. 


ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 Σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς: Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, πραγματοποιούνται συναντήσεις ψυχολόγου με στόχο την επιμόρφωση των γονιών σε παιδαγωγικά θέματα, τη βελτίωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, την στήριξη της οικογένειας, την πρόληψη ψυχοκοινωνικών προβλημάτων συμπεριφοράς κλπ.

 Οργανώνονται επίσης στον χώρο των Παιδικών Σταθμών ομιλίες εδικών (λογοθεραπευτών, παιδοψυχολόγων, οδοντιάτρων, παιδιάτρων κλπ) και οι γονείς έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους. Γυμναστής αναλαμβάνει την φυσική άσκηση των παιδιών. Στα πλαίσια των παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ εντός ή εκτός σχολείου.


 Διοργανώνονται εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες και στην λήξη του έτους, με έκθεση των εργασιών των παιδιών, σκετς, παιγνίδια, bazaar κ.α. 


ΔΙΑΤΡΟΦΗ 

 Η διατροφή των παιδιών καλύπτεται υγιεινά και πλήρως από το Παιδικό Σταθμό σύμφωνα με επιλεγμένο διαιτολόγιο σε συνεργασία με παιδίατρο και διατροφολόγο.


 ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 

Όταν το παιδί αρρωστήσει κατά την διάρκεια της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού, ειδοποιούνται έγκαιρα οι γονείς του και το παραλαμβάνουν. Το παιδί πρέπει να παραμένει εκτός Παιδικού Σταθμού ως την πλήρη ανάρρωσή του. Σε περίπτωση λοιμώδους νοσήματος οι γονείς πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού. Θεραπευτικές αγωγές δεν χορηγούνται από το προσωπικό των σταθμών.


 Σε περίπτωση εμφάνισης φθειρών (ψείρες), ειδοποιείται από τον γονιό ο Παιδικός Σταθμός και το παιδί παραμένει για ένα τριήμερο στο σπίτι προκειμένου να αποφθειριασθεί εντελώς. 


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 

 Για την επίτευξη των στόχων της προσχολικής αγωγής είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία Παιδικού Σταθμού και οικογένειας. Για τον λόγο αυτό η ενεργή συμμετοχή των γονιών είναι απαραίτητη. Σε κάθε παιδικό σταθμό ορίζεται στην πρώτη συνέλευση των γονιών εκπρόσωπός τους, ο οποίος επιλαμβάνεται των θεμάτων του παιδικού σταθμού. Οι γονείς λαμβάνουν μέρος σε τακτικές συναντήσεις με τις παιδαγωγούς και τον ψυχολόγο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε προβλήματα αγωγής, ψυχολογίας και υγείας των παιδιών τους. 


Οι γονείς πρέπει να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι Παιδικοί Σταθμοί. Χρήσιμο είναι οι γονείς να επισκέπτονται το επίσημο site των Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής (www.pasyvn.gr) όπου θα βρουν προτάσεις για παιδικό θέατρο, αλλά και άρθρα ιατρικά, παιδαγωγικά και ψυχολογίας.


 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 


7.00-8.30 Προσέλευση. Ελεύθερο παιχνίδι στις γωνιές. 8.30-10.00 Τακτοποίηση παιχνιδιών/πλύσιμο-τουαλέτα/πρωινό. 10.00-12.00 Χωρισμός ομάδων. Παιδαγωγικές δραστηριότητες ομάδων. Οργανωμένες και ελεύθερες δραστηριότητες στην αυλή. 


12.00-12.30 Πλύσιμο/γεύμα. 12.30-15.00 Αναχώρηση των παιδιών ή μεσημεριανή ανάπαυση. 15.00-15.45 Απογευματινό. Αναχώρηση παιδιών. 


ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 Οι αιτήσεις για νέες εγγραφές θα γίνουν από 2/06/14 έως 30/06/14 και τα έντυπα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από όλους τους Παιδικούς Σταθμούς.


 Αφού συμπληρωθούν και συγκεντρωθούν όλα τα δικαιολογητικά, θα κατατεθούν στα γραφεία των Παιδικών Σταθμών στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού (25η οδός και Πλατεία Αγίας Τριάδας, Ελληνικό) καθημερινά από τις 9.00 ως τις 14.00. Τις αιτήσεις για επανεγγραφή θα τις παραλάβουν οι υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών τις ίδιες ημερομηνίες. Επισκέψεις για γνωριμία στον χώρο των Παιδικών Σταθμών γίνονται καθημερινά 14.00 ως 15.00.


 Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές σε όλη την διάρκεια του έτους, θα μοριοδοτούνται και θα εγκρίνονται, εάν υπάρχουν κενές θέσεις. 


Για να γράψετε το παιδί σας σε παιδικό σταθμό του Δήμου χρειάζεστε τα εξής δικαιολογητικά: 

Αίτηση εγγραφής (χορηγείται από τους παιδικούς σταθμούς). Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού. Το προσκομίζετε εσείς ή γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση, αφού συμπληρώσετε το ανάλογο έντυπο. Πιστοποιητικό υγείας από παιδίατρο συνοδευόμενο από φωτοτυπία εμβολίων και αποτέλεσμα φυματοαντίδρασης (ΜΑΝΤΟΥΧ) 

 Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος εφορίας προηγούμενου έτους ή υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους. Βεβαίωση εργασίας τελευταίου μήνα από τον εργοδότη και των δύο γονέων με καθαρές αποδοχές, ημερομηνία πρόσληψης, ωράριο εργασίας και ειδικότητα καθώς και φωτοτυπία των τελευταίων ενσήμων (την παίρνετε από το ΙΚΑ) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα. 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα προσκομίσουν φωτοτυπία αποκόμματος εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. τελευταίου διμήνου (εξοφλημένο ή μη). Έναρξη εργασίας ή Υπεύθυνη Δήλωση του εργοδότη εφόσον δεν αποδεικνύεται η εργασία από τα ανωτέρω. Βεβαίωση Ο.Α.Ε.Δ. σε περιπτώσεις άνεργου γονέα.

 Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή σταθερής τηλεφωνίας ή συμβόλαιο σπιτιού. Για την επανεγγραφή νηπίου απαιτούνται όλα τα παραπάνω εκτός από το πιστοποιητικό γέννησης.


 Εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι απαιτούνται κατά περίπτωση τα ακόλουθα έγγραφα: 

Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης μόνο σε περιπτώσεις πολύτεκνης οικογένειας και άγαμου γονέα . Το προσκομίζετε εσείς ή γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση, αφού συμπληρώσετε το ανάλογο έντυπο. Αντίγραφο απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής σε περίπτωση αναπηρίας με ποσοστό 67% γονέων ή τέκνου. 

Ληξιαρχική πράξη απώλειας γονέα για απόδειξη μονογονεϊκής οικογένειας . Το προσκομίζετε εσείς ή γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση, αφού συμπληρώσετε το ανάλογο έντυπο. Αντίγραφο διαζευκτηρίου και βεβαίωση επιμέλειας παιδιού για απόδειξη μονογονεϊκής οικογένειας. 

 Βεβαίωση σχολής φοίτησης σε περίπτωση γονέα φοιτητή. Βεβαίωση στρατού σε περίπτωση γονέα στρατιώτη. 

Άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα σε περίπτωση αλλοδαπών γονέων. Την αξιολόγηση των αιτήσεων και την εισήγηση των εγγραφών στην επιτροπή για τους Παιδικούς Σταθμούς επιμελείται πενταμελής επιτροπή. 


 Οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής μοριοδοτούνται από την επιτροπή αξιολόγησης με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, αρχής γενομένης από τις ασθενέστερες τάξεις, ευπαθείς ομάδες, εργαζόμενες μητέρες, μέχρι πληρώσεως των θέσεων.


 Οι θέσεις καλύπτονται από δημότες και κατοίκους Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και σε περιπτώσεις κενών θέσεων, από παιδιά εργαζομένων σε φορείς και υπηρεσίες του Δήμου. 

 Προς εξυπηρέτηση περισσότερων αιτήσεων μπορεί να προταθεί μετακίνηση από τον σταθμό που δηλώσατε σε σταθμό που υπάρχει κενή θέση. 

 Πληροφορίες : Τσέλιου Ελένη, Κρητικού Κατερίνα, Παπουτσή Σοφία τηλ.: 2132026068, 2132026057 fax: 2109605196 


ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015


 Αίτηση έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης 


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΜΟΡΙΟ- ΔΟΤΗΣΗ 


 Κατάσταση απασχόλησης, εργασιακή σχέση και είδος απασχόλησης 

Εργαζόμενες μητέρες (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες) πλήρους απασχόλησης με πλήρες εισόδημα στο εκκαθαριστικό 50 

 Απασχόληση μητέρας στην οικογενειακή επιχείρηση χωρίς εισόδημα στο εκκαθαριστικό 15 

 Πρόσφατη πρόσληψη μητέρας χωρίς βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα 15

 Ανεργία από ΟΑΕΔ Άνεργη μητέρα με δελτίο ανεργίας 10

 Άνεργη μητέρα που λαμβάνει τακτικό επίδομα από ΟΑΕΔ 15 

Οικογενειακή κατάσταση Μονογονεϊκές οικογένειες (άγαμες μητέρες, χήρες, διαζευγμένες ή σε διάσταση) 20 

 Αριθμός ανήλικων παιδιών στην οικογένεια Χ5

 Άτομο στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω 20 Γονέας φοιτητής ή στρατευμένος 10 


 Ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα 
 0-12.000 ευρώ 30 

12.001-15.000 ευρώ 25 

15.001-20.000 ευρώ 20 

 20.001-30.000 ευρώ 15 
30.001-40.000 ευρώ 10 
40.001-50.000 ευρώ 5

 50.001 ευρώ και άνω 0   





 210993579421099342792109946050210961746821099195862109615424210962887021320260682132026057

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.