Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δήλωση στήριξης της Δημοτικής Συνεργασίας και του Χρήστου Κορτζίδη

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 



Είναι εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας ένας άνθρωπος να εμπνέει τους συμπολίτες του με το λόγο και κυρίως με τις πράξεις του.
 Ο Χρήστος Κορτζίδης είναι ένας από αυτούς τους λίγους ανθρώπους. 





Η προσωπική μας γνωριμία εδώ και αρκετά χρόνια μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω ότι ο αγώνας για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημιουργία όταν βασίζεται σε τέτοιους ανθρώπους μπορεί να δώσει ελπίδα σε όλους μας. 

Για όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, ο Χρήστος αποτελεί πρότυπο ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά. Οι νικηφόροι αγώνες του για τους δημόσιους χώρους και οι συνεχιζόμενοι αγώνες για τη διάσωση του αεροδρομίου, έχουν εμπνεύσει πολίτες σε ολόκληρη την χώρα. 

Παράλληλα έχουν δημιουργήσει μια νέα εικόνα για την τοπική αυτοδιοίκηση, πιο παρεμβατική στη κεντρική πολιτική ζωή και περισσότερο διεκδικητική. Η ιδεολογική του συγκρότηση, η αγάπη για αυτό που κάνει, η ανθρωπιά που διακρίνει τις σχέσεις του, η πίστη του ότι μια διαφορετική, δίκαια και αξιοπρεπής κοινωνία μπορεί να υπάρξει, τον καθιστά πολύτιμο για τον δήμο. 


Εύχομαι να βλέπουν με τον ίδιο τρόπο τη συνεισφορά του Χρήστου και οι υπόλοιποι συνδημότες μου στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό.      


Μενέλαος Χαραλαμπίδης 
Oικονομολόγος και διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας του βιβλίου «Η Εμπειρία της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα», εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2012.





ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.