Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Χρήστος Κορτζίδης: Το αποτέλεσμα των εκλογών το Μάιο θα είναι νικηφόρο. Προσεγγίζουμε τον κόσμο με σεβασμό, δεν πάμε να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες του.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που πλημμύρισε όλους τους χώρους του Μίκης Θεοδωράκης  και μέσα σε γιορτινό κλίμα αισιοδοξίας  και νίκης πραγματοποιήθηκε, τη Κυριακή 13 Απρίλη, η παρουσίαση-από το δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη- των προτάσεων και του ψηφοδελτίου της  Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης. 
 
 
Η Αλληλεγγύη, το ήθος και η συνέπεια, που αποτελούν το τρίπτυχο αξιών στο λογότυπο της παράταξης, εκφράστηκαν απλά, ζωντανά και ουσιαστικά στον ήρεμο, ειλικρινή και πιστικό λόγο του Χρήστου Κορτζίδη, στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι εκατοντάδες  πολίτες κάθε ηλικίας και από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. 


Στη σύντομη ομιλία του ο Χρήστος Κορτζίδης αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής στις προτεραιότητες για την επόμενη πενταετία, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου και στο αποτέλεσμα των εκλογών, που, όπως είπε, θα είναι  νικηφόρο. Ιδιαίτερη βάρος απέδωσε  στον τρόπο που πρέπει να κινηθεί προεκλογικά η παράταξη «προσεγγίζουμε τον κόσμο με σεβασμό, δεν πάμε να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες του» είπε χαρακτηριστικά.

 Η ομιλία του Χρήστου Κορτζίδη:
 
 

Τρία χρόνια θετικής προσπάθειας.

«Στα 3 χρόνια και 3 μήνες που είμαστε στη διοίκηση του δήμου, μέσα από τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η ενοποίηση των υπηρεσιών, οι μεγάλες περικοπές στα έσοδα, οι δυσκολίες με το προσωπικό, η διόγκωση της γραφειοκρατίας και του φόβου ανάληψης ευθύνης, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε όπου ήταν δυνατόν τις λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου. 
 
 
 Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε όπου ήταν δυνατόν τις λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου» είπε και συνέχισε:  «Αλλού το πετύχαμε ικανοποιητικά, αλλού μπορεί να είχαμε μια μικρή υποχώρηση. Εκτιμούμε συνολικά ως θετική αυτή την προσπάθεια:
 
 
 
--Συμμαζέψαμε τα οικονομικά του δήμου, μειώσαμε ο χρέος του κατά 45%, χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες, αντίθετα σε αρκετές περιπτώσεις τους ελαφρύναμε.
--Βελτιώσαμε υπάρχουσες και αναπτύξαμε νέες δομές και δράσεις που ανακουφίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
--Δείξαμε ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά, στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.
--Υλοποιήσαμε αρκετά έργα, συνεχιζόμενα με τον ένα ή άλλο τρόπο, ξεπερνώντας σημαντικές δυσκολίες στο σχεδιασμό και στη χρηματοδότησή τους. Υποβάλλαμε είτε είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε προτάσεις για νέα. 
 
 
Πραγματοποιήσαμε πολλές εκτεταμένες είτε μικρότερης κλίμακας συντηρήσεις στις υποδομές και δημοτικούς χώρους
--Κρατήσαμε σε υψηλό επίπεδο τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και δράσεις του δήμου.
--Δίνουμε την μάχη με δυσκολίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τη καθημερινή συντήρηση παιδικών χαρών, πλατειών κλπ.
 
 
--Ήμασταν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων για τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, τους αγώνες των οποίων στηρίξαμε.
--Ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών – ελεύθεροι χώροι, δημόσια γη, παιδεία, υγεία κλπ - και στο μέτρο των δυνάμεων μας δώσαμε μάχες για όλα αυτά».
 
 
 
Οι 13 βασικές προτεραιότητες για την προσεχή πενταετία.

 «Όπως μέχρι τώρα έτσι- και ακόμη περισσότερο-το επόμενο διάστημα, ο δήμος μας χρειάζεται στη διοίκηση του ανθρώπους που θα χαρακτηρίζονται από εργατικότητα και ανιδιοτέλεια, από ικανότητα στη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και στον αγώνα για την ανατροπή της.
 
 
 
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι όσο καλή διαχείριση και αν κάνει κάποιος της κατάστασης όπως έχει σήμερα, αν δεν υπάρξει ανατροπή της, δεν έχει μέλλον η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και η κοινωνία μας γενικότερα.
Με βάση αυτή τη λογική και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, παρουσιάζουμε τις βασικές μας προτεραιότητες ως εξής:
 

1. Η αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε μια όλο και περισσότερο εξαρτημένη υπηρεσία της κεντρικής κυβέρνησης και της τρόικα. Το πλαίσιο που καθορίζεται από τα πάνω με θεσμικές και οικονομικές ρυθμίσεις δεν αφήνει περιθώρια για επιλογές από τους αιρετούς, οι οποίοι πιέζονται να λειτουργούν ως απλοί υπάλληλοι – διεκπεραιωτές.
Αγωνιζόμαστε για να αποκτήσουν οι δήμοι τη σχετική αυτοτέλεια τους, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοδιοίκηση.
 

2. Οι δήμοι τα 4 τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τρομακτικές περικοπές στις επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, που ξεπερνούν το 60%, ενώ ταυτόχρονα τους έχουν μεταφερθεί και νέες αρμοδιότητες.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα συνολικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα είναι 2,6% αντί 16,2 % του μ.ο της ΕΕ των 27 (6 φορές μικρότερα)
 
Οι απώλειες που είχε ο Δήμος μας αυτό το διάστημα από τις  οι επιχορηγήσεις ξεπέρασαν τα 21 εκ. ευρώ.
Αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά, οι δήμοι ως τμήμα – κομμάτι της κρατικής συγκρότησης της χώρας, πρέπει να διαχειρίζονται ένα σημαντικό μέρος του κρατικού προϋπολογισμού ανάλογο με τις αρμοδιότητες που έχουν.
 
Πρέπει επίσης να καταργηθεί η υποχρεωτική πλήρης ανταποδοτικότητα ορισμένων υπηρεσιών τους.
 

3. Οι υπηρεσίες των δήμων όχι μόνο δεν πρέπει να συρρικνωθούν ή καταργηθούν, αλλά αντίθετα να αναβαθμιστούν και να γίνουν ποιο αποτελεσματικές στη λειτουργία τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να ασκούν σωστά τις αρμοδιότητες τους προς όφελος των πολιτών.
Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση – κατάργηση υπηρεσίας.
Στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων με μόνιμο προσωπικό για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για τις εποχιακές ανάγκες.
Να επανέλθουν σταδιακά τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που καταργήθηκαν την τελευταία 3ετία.
Να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει την αυτοδίκαιη αργία ακόμη και με την απλή παραπομπή σε δίκη.
 

4. Ο δήμος μας τα τρία προηγούμενα χρόνια ενίσχυσε δομές και δράσεις που είχε και ανάπτυξε νέες στο τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, υγείας, πρόνοιας.
 
 
Υλοποιήθηκαν δεκάδες δωρεάν προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας, λειτούργησαν όλα τα προγράμματα στα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, το κέντρο πρόληψης των τριών δήμων, καταργήσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και ταυτόχρονα πήραμε περισσότερα παιδιά, κάναμε δωρεάν τη καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στηρίξαμε τη λειτουργία του μητροπολιτικού κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου, αγωνιστήκαμε για τη διάσωση του ΕΟΠΥΥ και των δύο ΙΑΚ του δήμου μας, δημιουργήσαμε το δίκτυο εθελοντών γιατρών, τη τράπεζα τροφίμων, το πρόγραμμα ανοιχτή κουζίνα, το δημοτικό ανταλλακτήριο, καθιερώσαμε μια φορά το μήνα τη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, αγωνιστήκαμε για να μην υπάρχει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα, παρέχουμε νομική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.  
 
 
Θα συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση και για όσο υπάρχει αυτή η ανάγκη, αντιλαμβανόμενοι την αλληλεγγύη όχι ως φιλανθρωπία αλλά ως μια μορφή αγώνα για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
 

5. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, την καλύτερη οργάνωση των προμηθειών και τη συντήρηση του εξοπλισμού, ώστε να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου στην καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τη καθημερινή συντήρηση παιδικών χαρών, πλατειών κλπ.
 

6. Τα προηγούμενα τρία χρόνια αλλού εξισώθηκαν και αλλού μειώθηκαν οι διαφορές προς το καλύτερο σχετικά με τα τέλη και δίδακτρα που πληρώνουν στο δήμο οι κάτοικοι του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, όπως δείχνει ο σχετικός πίνακας:
 
 
 

Ήμασταν συνεπείς στην προεκλογική μας δέσμευση του 2010, ότι ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου θα μειώσουμε προς το καλύτερο τις διαφορές που δεν είχαμε δημιουργήσει εμείς αλλά άλλοι, μερικοί από τους οποίους έχουν σήμερα το θράσος να μας κατηγορούν.
Η μέχρι τώρα συνέπεια μας στη πράξη, αποτελεί εγγύηση ότι το ίδιο θα γίνει και με τη σημερινή μας δέσμευση ότι η διαδικασία εξίσωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.


7. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πόλεων.
Συνεχίζουμε τη  συνεργασία με τους όμορους δήμους για να ολοκληρώσουμε τα βήματα που έχουν ήδη γίνει, για να αλλάξουμε το σημερινό σύστημα στην κατεύθυνση της ήπιας διαχείρισης κοντά στην πηγή, με ανακύκλωση, κομποστοποίηση,  επανάχρηση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων.
Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και του αναγκαίου χώρου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
 

8. Ο δήμος αξιοποίησε τα προηγούμενα χρόνια πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια και την περιφέρεια.
Την τριετία που μας πέρασε υλοποιήσαμε αρκετά έργα, συνεχιζόμενα με τον ένα ή άλλο τρόπο, όπως ο παιδικός σταθμός στην Κομνηνών, το Β’ γήπεδο ποδοσφαίρου, ο ποδηλατόδρομος, το Β’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, το κτίριο του Καλού Σαμαρείτη.
Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα αυτών των έργων, γιατί η έγκριση τους είχε γίνει από προηγούμενες διοικήσεις.
Αυτό που λέμε και είναι η αλήθεια, είναι ότι από την λήψη της απόφασης για τη πραγματοποίηση ενός έργου μέχρι την παράδοσή του στους χρήστες υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση και πολύς κόπος.  Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση μας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να ξεπεραστούν σημαντικές δυσκολίες στο σχεδιασμό και στη χρηματοδότησή των περισσότερων από τα παραπάνω έργα.
Η προσπάθεια αξιοποίησης πόρων εκτός του δήμου πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και να ενταθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την επόμενη πενταετία έργα και δράσεις ύψους περίπου 13 εκ. ευρώ, που άλλα τα έχουμε ήδη υποβάλλει και περιμένουμε έγκριση και άλλα ετοιμάζουμε για να υποβληθούν, όπως:
Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 1ου δημοτικού Ελληνικού, ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου δημαρχείου και 1ου δημοτικού Ελληνικού, πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης, σύστημα διαχείρισης υπηρεσιών πρόνοιας, Β’ ΚΑΠΗ Ελληνικού, ανακατασκευή – συντήρηση πεζοδρομίων, ανάπλαση πάρκου Κύπρου & Αφροδίτης, ανάπλαση πλ. Πόντου και πλ. Κρητών, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών. 
 

9. Λόγω της λειτουργίας του μετρό έχει ξεκινήσει από το δήμο μια προσπάθεια για να γίνουν οι αναγκαίες κυκλοφοριακές και συγκοινωνιακές ρυθμίσεις.
Η διαδικασία αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί:
Εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ρυθμίσεων στάθμευσης, συμπεριλαμβανόμενης και ελεγχόμενης, γύρω από το σταθμό Ελληνικού.
Εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από το σταθμό Αργυρούπολης.
Επιμονή στη διεκδίκηση χώρων στάθμευσης στο  πρώην αεροδρόμιο για τους σταθμούς Ελληνικού και Αργυρούπολης, στη διάνοιξη διόδου για την πρόσβαση των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής στο σταθμό Αργυρούπολης.
Βελτίωση συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των σταθμών του μετρό.
Λειτουργία τοπικών γραμμών από το δήμο.
Εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών για βασικά σημεία – περιοχές του δήμου.
 

10. Τα τρία προηγούμενα χρόνια ο δήμος διατήρησε σε υψηλό επίπεδο τα πολιτιστικά και αθλητικά του προγράμματα και δράσεις, μειώνοντας σημαντικά το σχετικό κόστος, αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό την εθελοντική προσφορά. Έκανε ορισμένες συντηρήσεις στις αντίστοιχες υποδομές του. Νοικοκύρεψε την διαχείριση των οικονομικών των σχολείων και έκανε αρκετές συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί.
 

11. Αντιδρούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλιάτσικο που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας Ελληνικού.
Επιμένουμε στην αξιοποίηση του με βάση την πρόταση που έχουμε καταθέσει οι όμοροι δήμοι σε συνεργασία με το ΕΜΠ, η οποία είναι εφαρμόσιμη άμεσα κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη, στη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας με δικαιώματα, στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και προνοεί για το μέλλον. 
 

12. Εντείνουμε τη φροντίδα για τον Υμηττό, για την προστασία του από πυρκαγιές, τον καθαρισμό και τη βελτίωση της βλάστησης του.
Επιμένουμε στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για το παράνομο ΚΥΤ της ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ και αντιδρούμε στην κατασκευή νέου ΚΥΤ 400 KV.
 

13. Ο μακροχρόνιος αγώνας των δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από τους κληρονόμους Νάστου, βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε μια κρίσιμη καμπή με την δίκη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή αντιμετώπισης του προβλήματος».
 
 
 
 

Η προσέλκυση των πολιτών στη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου είναι καθοριστικό στοιχείο.

«Η πορεία του δήμου μας, δεν εξαρτάται μόνο από τη διοίκηση του.
Η προσέλκυση των πολιτών στη διαχείριση των υποθέσεων του είναι καθοριστικό στοιχείο. Δεν είναι μόνο μέσο αλλά και σκοπός.
 
Τα τρία προηγούμενα χρόνια διευρύνθηκε ο κύκλος των ανθρώπων που συμμετέχουν και στηρίζουν διάφορες δράσεις του ως εθελοντές, στον πολιτισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες, το βουνό και την παραλία.  
 
 
Ωστόσο είναι πολλά αυτά που πρέπει ακόμη να κάνουμε.
Να δώσουμε ποιο ουσιαστικό περιεχόμενο σε όργανα που ήδη υπάρχουν, όπως τα τοπικά συμβούλια και οι διάφορες θεματικές επιτροπές που μπορεί να συγκροτεί το δημοτικό συμβούλιο.
 
Να δημιουργήσουμε, όχι από τα πάνω αλλά μαζί με τη νεολαία, μορφές και όργανα συμμετοχής της.
Να ξανασκεφτούμε τη συνεργασία του δήμου με τους τοπικούς φορείς και συλλογικότητες.
Να επιμείνουμε στην αξιοποίηση ως μορφής συμμετοχής των πολιτών στα δημοτικά, των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων του δήμου.
Να επιμείνουμε επίσης στη μορφή των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές». 
 
 
 Το αποτέλεσμα των εκλογών το Μάιο θα είναι νικηφόρο. Προσεγγίζουμε τον κόσμο με σεβασμό, δεν πάμε να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες του.

 «Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών το Μάιο.
Μπορεί να είναι και θα είναι νικηφόρο.
Προσεγγίζουμε τον κόσμο με σεβασμό, ακούμε τη γνώμη του και του λέμε τη δική μας και προσπαθούμε όσο μπορούμε να δρούμε μαζί.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά μας από τους αντίπαλους μας.
 
 
--Δεν πάμε στο κόσμο για να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες του, την ανεργία του, τη φτώχεια του, για να του τάξουμε κάτι για να πάρουμε την ψήφο του.
Τον άνεργο και το φτωχό θα τον βοηθήσουμε με την αλληλεγγύη μας όσο μπορούμε μέσα από τις συλλογικές δράσεις και θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε αξιοπρέπεια, να τον βοηθήσουμε να σηκωθεί ψηλότερα, να παλέψει για να κερδίσει τα δικαιώματά του.
Όχι να αισθάνεται υποχρέωση και να δίνει την ψήφο του σε αυτούς που έχουν ευθύνη για την κατάσταση που τον έχουν φέρει.
 
 
--Πάμε να μιλήσουμε με τον κόσμο για να τον ενημερώσουμε για τη δουλειά που έχουμε κάνει αυτά τα 3 χρόνια.
Δεν προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε τη δουλειά μας.
Θέλουμε όμως να θυμίσουμε στο κόσμο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλέψαμε, να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία και να απαντήσουμε στα ψέματα που λένε συστηματικά οι αντίπαλοι μας και στην καταστροφολογία που καλλιεργούν. 
 
 
--Πάμε να μιλήσουμε για την ιστορία και τη διαδρομή της κάθε παράταξης.
Εμείς ήμασταν πάντα με τη μεριά του λαού και απέναντι στο πολιτικό κι οικονομικό κατεστημένο της χώρας.
Οι άλλοι μεγάλωσαν μέσα σε αυτό, από τα νεανικά τους χρόνια, το στήριξαν και το στηρίζουν, δέχτηκαν τη βοήθεια του και τη δέχονται και τώρα. Όμως κρύβουν την ταυτότητα τους, ντρέπονται να πουν ποιοι είναι και εμφανίζονται ως να έπεσαν από τον ουρανό ξαφνικά για να μας σώσουν».
 
 
 
Όλοι ερχόμαστε για να δώσουμε κι όχι για να πάρουμε.

 «Το πρόσωπο μας, αυτοί που θα απευθυνθούν και θα ζητήσουν από τους πολίτες την ψήφο τους για τους ίδιους και την παράταξη μας, είναι πρώτα από όλα οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι μας.
 
 
 
 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί το ψηφοδέλτιο μας, έχει ανανεωθεί με πολλούς καινούργιους ανθρώπους, ιδιαίτερα στην Αργυρούπολη.
Άνθρωποι που ασχολούνται για πρώτη φορά ενεργά στις δημοτικές εκλογές, αλλά και άνθρωποι που έχουν μια μακρόχρονη συμμετοχή.
 
 
Άνθρωποι που μας είχαν στηρίξει και στις προηγούμενες εκλογές και τώρα κάνουν ένα βήμα παραπάνω, αλλά και άνθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές ήμασταν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια και παρατάξεις.
Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό. 
 
 
Ότι όλοι ερχόμαστε για να δώσουμε κι όχι για να πάρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.