Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Η ώρα της αλήθειας»

Δήλωση - τοποθέτηση συμπολίτη μας από το Ελληνικό
 
Ήγγικεν η ώρα της κρίσης. Της απόρριψης, της αποδοχής, της καταγγελίας ή της ανατροπής. Σε δυο μήνες περίπου ο λαός θα κρίνει σε τοπικό – περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα κρίνει ναι, κι έτσι πρέπει. Διαφορετικά δε θα πρέπει να διαμαρτύρεται ή να αντιδρά. Η βούλησή του, οι σκέψεις του, οι πράξεις του, και η τελική επιλογή την ώρα της ψήφου είναι αυτή που κρίνει τη ζωή του, την ζωή του συμπολίτη του και κυρίως των παιδιών του.


Πρέπει, λοιπόν, να έχει άποψη και να την εκφράσει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η κοινωνία πια κουράστηκε και θέλει άτομα συμμετοχικά, θέλει άτομα «πολίτες». Και όχι άτομα άβουλα, κατευθυνόμενα, πειθήνια. Αυτά έφεραν και τη σημερινή κατάσταση της πείνας, της φτώχειας, της βρωμιάς και την εξαθλίωσης. Στέρησαν ελπίδες και όνειρα, όραμα και δημιουργία. 

Και όλοι αυτοί εκφράστηκαν μέσω κάποιων φορέων, συνδυασμών και κομμάτων. 


Οι επιλογές και τα έργα των οποίων έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα. Και ξαφνικά τώρα τι; Αποποιούνται της κακής κληρονομιάς. Εμφανίζονται ως νέοι, ενωτικοί, σύγχρονοι με δυνατότητες καλής διαχείρισης, αφήνουν σύμβολα και πολιτικές αποχρώσεις, οραματίζονται εκσυγχρονισμό, αισθητική, καθαριότητα, κομποστοποίηση. Δικαίωμά τους. Αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει επιτέλους να κάνουν αυτοκριτική.  Δεν είδα τίποτα.


 Δεν άκουσα καμιά, πιθανόν γιατί στο DNA τους αυτές οι αξίες δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό, λοιπόν, η κοινωνία πρέπει να απορρίψει κομματικά απολιθώματα και γραφικές γραφίδες του παρελθόντος. Μας πρότειναν και ευτυχώς ο λαός του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης απέρριψε, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Δεν θέλουμε άλλο. Πρόσωπα και ονόματα αγκιστρωμένα σε κόμματα που σβήνουν δε μας χρειάζονται. Τέλος. 


 Χρειάζεται να δούμε μπροστά, με αλλαγή αντίληψης, απλοί πρακτικοί, καθημερινοί, εμπνευστές και όχι άτολμοι συνεχιστές παρασκηνιακών συμφερόντων, υποκριτές μιας δήθεν αλλαγής. Γιατί πρέπει κάποια στιγμή όλοι να αλλάξουμε πραγματικά και όχι δήθεν. Διαφορετικά το μέλλον μας θα πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο. Στο δήμο μας τα πράγματα βαίνουν κάπως διαφορετικά.

 Τα αποτελέσματα της πρόσφατης ενοποίησης Ελληνικού - Αργυρούπολης  φαίνονται θετικά. Οι προκλήσεις που έρχονται τεράστιες, τα συμφέροντα και τα χρήματα που θα παιχτούν ακόμα μεγαλύτερα. 
Άρα και η κοινωνία του δήμου μας ξέρει τι θα κάνει. Οι πολίτες ξύπνησαν. 

Η κοινωνία αντιλαμβάνεται και τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου, παρότι δε θα διαφοροποιηθούν στην έκβασή τους για την δημοτική αρχή, θα αποτελούν λύτρωση και ελπίδα για το μέλλον.


          Και μια καταγγελία. Οι δημότες Ελληνικού δεν θα πρέπει ποτέ, πόσο μάλλον στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, να επιτρέψουν οποιαδήποτε στέρηση άθλησης στο στάδιο της Αργυρούπολης από οποιαδήποτε 


ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΣ. Το στάδιο πάνω απ’ όλα πρέπει να ανήκει και να παραμείνει στους δημότες. 
Παρακαλώ τον δήμο και προσωπικά τον δήμαρχο να μεριμνήσει.


ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΤΗΣ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.