Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Με αήθεις συκοφαντίες και ψέματα επιχειρεί ξανά ο κ. Κωνσταντάτος να σπιλώσει το δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη

Χωρίς ίχνος ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους πολίτες και την αλήθεια, με συκοφαντίες, ψέματα  και λάσπη  ο κ. Κωνσταντάτος  επιχειρεί μια ακόμα φορά να σπιλώσει το δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη.  

 

 

Με μια αήθη συκοφαντική ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook  ισχυρίζεται ότι οι  60 κάτοικοι της Ηλιούπολης  και οι 9 της Αργυρούπολης  που κέρδισαν την αγωγή, που είχαν καταθέσει το 2005,  σε βάρος της ΔΕΗ για το ΚΥΤ και πήραν αποζημίωση από 15.000 είναι  συνεργάτες  του δημάρχου.  

 

      Γράφει επί λέξει απευθυνόμενος  στο δήμαρχο:

 το 1 εκ ευρώ που έλαβαν ως αποζημίωση οι συνεργάτες σου

       και του ζητάει να απαντήσει τι θα το κάνουν.

 

Η αλήθεια είναι απλή και η θέση του δημάρχου είναι γνωστή και κατατεθειμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη.

Ποιοι είναι οι 69; 

Το 2005 κάτοικοι και φορείς της περιοχής  έκαναν προσφυγή στο ΣΤΕ ζητώντας να κριθεί παράνομη η λειτουργία του ΚΥΤ και από αυτούς 60 κάτοικοι της Ηλιούπολης  και οι 9 της Αργυρούπολης κατέθεσαν και αγωγή κατά της ΔΕΗ για απαξίωση της περιουσίας τους και γενικότερα
 του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντός. 

Και οι δύο προσφυγές κερδήθηκαν. Και το ΚΥΤ κρίθηκε παράνομο από το ΣΤΕ και τα δικαστήρια επιδίκασαν το 2013 αποζημίωση 10.000 ευρώ συν τους τόκους σε καθένα από τους 69. 

Ο δήμαρχος και η Δημοτική Συνεργασία  στην τοποθέτηση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν σαφής:

Κάνανε καλά όσοι , φανερά , προσέφυγαν το 2004 κατά της ΔΕΗ για την παράνομη λειτουργία του ΚΥΤ Αργυρούπολης.  Η δικαίωση τους από τα δικαστήρια είναι ταυτόχρονα καταδίκη της ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ. Αυτή η καταδίκη είναι μια σημαντική νίκη που μπορεί να αξιοποιηθεί στη συνέχεια.


Διαφωνούμε νε τον τρόπο που χειρίστηκαν  τις αποζημιώσεις και τους καλούμε να επανεξετάσουν  τη στάση τους.

Το σημαντικό όμως  σήμερα είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα στην κατεύθυνση που αποφάσισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο στις 18-12-13:

Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ που κρίνουν παράνομες τις εγκαταστάσεις του υπάρχοντος ΚΥΤ Αργυρούπολης 150KV της ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ στον Υμηττό.

Να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί για δημιουργία νέου ΚΥΤ 400KV 
 Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο  ο κ.  Κωνσταντάτος δεν μίλησε για  το ΚΥΤ, γιατί όπως είχε πει τις θέσεις της παράταξης τους  θα τις παρουσίαζε  ο κ. Τσαρπαλής, που γνωρίζει το θέμα, 
 ο οποίος όμως ουδέποτε εμφανίστηκε στη συνεδρίαση. 


 Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



 




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.