Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: 226 χρόνια κάθειρξης επέβαλε το ΜΟΔ Πύργου στο ζευγάρι που βίαζε τα παιδιά του!

Ποινές μαμούθ – όπως άλλωστε προβλεπόταν – επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου στους γονείς – τέρατα από την Πάτρα που κατηγορούντο για...
τις πράξεις του βιασμού, ασέλγειας, αιμομιξίας 

και παιδεραστίας κατά συρροή σε βάρος των 3 από τα 4 παιδιά τους και για σωματικές βλάβες.

Το Κακουργιοδικείο λόγω της παρουσίας των ανήλικων θυμάτων διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και ενώπιον των δικαστών κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που επελήφθησαν της υπόθεσης καθώς και η θεία των παιδιών που κατήγγειλε το αποτρόπαιο συμβάν στην Αστυνομία.


Σημειώνεται ότι ανάλογη καταγγελία είχε γίνει και από τον σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού» σε ιδρύματα του οποίου φιλοξενούνται τώρα τα παιδιά.

Το Δικαστήριο ομόφωνα επέβαλε ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 123 ετών στον πατέρα και 103 ετών στη μητέρα από τα οποία η εκτιτέα ποινή είναι 25 έτη για τον καθένα χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και επίσης τους επέβαλε δεκαετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.


Ειδικότερα η απόφαση επιδίκαζε ποινή 20 ετών για κάθε πράξη και για κάθε παιδί η οποία συγχωνεύτηκε και 2 έτη για τη σωματική βλάβη.

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας
 
Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας στηλίτευσε την πέραν κάθε φαντασίας πράξη των δύο «γονέων» τονίζοντας ότι σε υποθέσεις όπως η εκδικαζόμενη δεν υπάρχουν ποινές που να μπορούν να αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ψέλλισε ότι την πράξη την τέλεσε μια – δυο φορές και ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που ήδη είχε καταρριφθεί από την ακροαματική διαδικασία.

Η κατηγορούμενη έριξε τις ευθύνες στον σύζυγό της ισχυριζόμενη ότι την απειλούσε αν κατήγγειλε όσα συνέβαιναν και γι’ αυτό δεν το έπραξε.

Του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προήδρευσε η πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Κωνσταντίνα Νασιάκου με τακτικούς δικαστές τις κ.κ. Κωνσταντίνα Παντοπούλου και Αικατερίνη Ζουμπουλάκη. Την Εισαγγελική έδρα κατείχε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Να σημειωθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν συνήγορο υπεράσπισης και όρισε αυτεπάγγελτα το δικαστήριο.

Οι δύο καταδικασθέντες στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου πριν αποφασιστεί να διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά την κλήρωση των ενόρκων έκλεισε η θύρα του Κακουργιοδικείου και όσοι είχαν πάει για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.