Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η χειμερινή προβολή στις 14 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο "Μ. Θεοδωράκης"

Ταξί 

Σκηνοθεσία: Carlos Saura - Έτος παραγωγής:1996 - Χώρα: Ισπανία - Διάρκεια: 110'
Παίζουν: Ingrid Rubio, Carlos Fuentes, Ágata Lys





Υπόθεση:

Ένα νεαρό κορίτσι, που αποτυγχάνει στις εξετάσεις της, αναγκάζεται από τον πατέρα της να μάθει να οδηγεί ταξί. Με τον καιρό, όμως, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της και ο νεαρός φίλος της ανήκουν σε συμμορία ακροδεξιών οδηγών ταξί που δολοφονούν περιθωριακούς, μετανάστες, ομοφυλοφίλους, τραβεστί και έγχρωμους για να “καθαρίσουν την Ισπανία από τα σκουπίδια”.


Με το TAXI ο Κάρλος Σάουρα καταφέρνει να αποτυπώσει μια ζοφερή εικόνα ενός υφέρποντος φασισμού στη σύγχρονη Ευρώπη. Ενός φασισμού της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, του “ανάμεσα μας”. Ο λαμπερός παράδεισος της Γηραιάς Ηπείρου μετατρέπεται σε χοάνη σκοταδισμού και φαντάζει τρομακτικός εφιάλτης για τους “ανεπιθύμητους”.


Οι Χειμερινές Προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή στις 9:00μ.μ. στην αίθουσα του πολιτιστικού – συνεδριακού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», δίπλα στο Δημαρχείο, (Κύπρου 68) 
με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του δήμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.