Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον της κινητικότητας εργαζομένων στους δήμους




ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στη συνεδρίασή του στις 16/12/13, αφού έλαβε υπόψη του, το 2271/16.12.2013 έγγραφο προς τους Δήμους της χώρας το οποίο έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο επικαλείται μελέτη των υπηρεσιών του και χαρακτηρίζει 3.708 μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πλεονάζον προσωπικό, ενώ στη συνέχεια και για τα ο δήμο μας χαρακτηρίζει πλεονάζοντες, που θα πρέπει να απομακρυνθούν, (47) μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους διάφορων ειδικοτήτων.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΙ:


Τα στοιχεία και οι υπολογισμοί του υπουργείου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα, όπως τη ζούμε καθημερινά, είναι ότι στο δήμο μας όχι μόνο δεν περισσεύει κανένας αλλά αντίθετα λείπει προσωπικό.


Ενώ κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες με δεκάδες προσλήψεις συμβασιούχων - με διάφορες «ελαστικές μορφές απασχόλησης» και μέσα από διαδικασίες γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές - τώρα καλούμαστε να απομακρύνουμε μόνιμο προσωπικό.
Αυτό είναι καθαρός παραλογισμός.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Τη στιγμή που έχουμε κενά στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ, τα οποία εν μέρει καλύπτουμε με συμβασιούχους, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου πρέπει να απομακρύνουμε 6 μόνιμους εργαζόμενους. Το ίδιο συμβαίνει με το προσωπικό του ωδείου, της καθαριότητας και του πράσινου.



Θεωρούμε ότι η όλη μεθόδευση του υπουργείου δεν έχει ως στόχο την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών των δήμων αλλά την υλοποίηση μιας ήδη ειλημμένης απόφασης, για περαιτέρω μείωση του προσωπικού τους.



Κυβέρνηση και τρόικα είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν την πολιτική της διάλυσης των υπηρεσιών των δήμων, που ξεκίνησαν με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους, και απλά θέλουν να την ντύσουν με δήθεν μελέτες, επιστημονικά κριτήρια και προσπάθεια εξορθολογισμού.
Δεν μας πείθουν.




Καλούμε την ΚΕΔΕ να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά, μαζί με τους εργαζόμενους, έτσι ώστε το μέτρο αυτό να αποσυρθεί.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.