Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Χειμερινές Προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης




Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού - Αργυρούπολης συνεχίζει τις με ελεύθερη είσοδο Χειμερινές Προβολές της, σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 21:00, με την προβολή της σπουδαίας ταινίας του Όρσον Γουέλς «Η Δίκη» του 1962.


 Οι Χειμερινές Προβολές γίνονται στην αίθουσα του πολιτιστικού - συνεδριακού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», με την προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου, για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του δήμου.


“Ενδιαφέρομαι περισσότερο για την κατάχρηση της αστυνομικής και κρατικής εξουσίας κι όχι του χρήματος. Σήμερα το κράτος είναι πολύ πιο δυνατό απ’ το χρήμα. Ψάχνω λοιπόν μια δυνατότητα να το εκφράσω.

 Είναι καλύτερα να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας δολοφόνος, παρά να δίνουμε στην αστυνομία την ευκαιρία να καταχραστεί την εξουσία της. Αν είχαμε την εκλογή ανάμεσα στην κατάχρηση της αστυνομικής εξουσίας απ’ τη μια και το ατιμώρητο έγκλημα απ’ την άλλη, θα ‘πρεπε να διαλέξουμε το δεύτερο. Αυτή είναι η άποψή μου.” - Όρσον Γουέλς.


Ο Γιόζεφ Κ. ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει δύο άγνωστους άντρες να έχουν μπει στο δωμάτιό του, με την πρόθεση να τον συλλάβουν. Τελικά όμως του δίνουν την άδεια να πάει στο γραφείο του αφήνοντας τον να νομίζει ότι πρόκειται για κάτι ασήμαντο. 

Ωστόσο ο Κ. είναι νευρικός και μετά από συνομιλίες με τη σπιτονοικοκυρά του καθώς και με τη γειτόνισσα, με την οποία είναι μυστικά ερωτευμένος, νιώθει πραγματικά ένοχος, χωρίς να ξέρει τον λόγο. Ακόμα και στο γραφείο του, έχει την εντύπωση ότι τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία και σκοτεινούς υπαινιγμούς.


Βρισκόμαστε στο 1962 όπου ο Orson Welles σκηνοθετεί άλλη μία μοναδική ταινία. Πρόκειται για το “The Trial” (Η Δίκη), όπου βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Franz Kafka. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, συναντάμε τον Anthony Perkins πλαισιωμένο από ένα υπέροχο cast, με εκλεκτούς ηθοποιούς όπως, η Κατίνα Παξινού, η Jeanne Moreau, ο Akim Tamiroff, η αγαπημένη Romy Schneider και φυσικά ο ίδιος ο Orson Welles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.