Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

H ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για την έφοδο της αστυνομίας

Χθες το πρωί δεχθήκαμε αιφνιδιαστικό έλεγχο από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΕΟΦ και της δίωξης ναρκωτικών με την παρουσία πταισματοδίκη, μετά από επώνυμη καταγγελία που έγινε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

 

 Οι εθελοντές του ιατρείου συνεργάσθηκαν με το κλιμάκιο, το οποίο διενήργησε έλεγχο στο φαρμακείο αλλά και σε άλλους χώρους του ιατρείου μας χωρίς να διαπιστώσει φάρμακα της κατηγορίας ναρκωτικών ουσιών ούτε και παρατυπίες. Το ίδιο κλιμάκιο που ήρθε στο ιατρείο μας «επισκέφτηκε» και τους Γιατρούς του Κόσμου, όπου και εκεί δεν διαπίστωσε καμία παρατυπία.

 

Είναι απορίας άξιο ποιος έκανε αυτή την καταγγελία και δημόσια ζητάμε από την αστυνομία να μας ενημερώσει για τα στοιχεία του, ώστε να καλέσουμε τον συγκεκριμένο κύριο στο ιατρείο μας να έρθει να δει πώς λειτουργούμε αλλά και το τι προσπαθούμε να πετύχουμε ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ιατρείο.


Είναι πάντως αξιοπερίεργο ότι αντί να εστιάζουμε σε αυτούς που εξαθλιώνουν 3,000,000 ανασφάλιστων πολιτών, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν αβοήθητοι λόγω του ότι το κράτος πλέον δεν προστατεύει την κοινωνία, κομμάτι κομμάτι της οποίας διαλύεται καθημερινά, κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν “έφοδο” την ώρα λειτουργίας των κοινωνικών ιατρείων. 


Εμείς δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ να κρύψουμε. Το ιατρείο μπορεί να το επισκεφτεί οποιαδήποτε ώρα λειτουργίας του όποιος θέλει, να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις μας. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δύο αιφνιδιαστικούς ελέγχους, μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες, την πρώτη φορά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την δεύτερη φορά χθες.


Δηλώνουμε δημόσια ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και οι εθελοντές του δεν εκφοβίζονται, πολύ δε περισσότερο δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους κινήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του ανασφάλιστου και άνεργου συμπολίτη μας.


Όσο οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις ίδιες απάνθρωπες πολιτικές αποκλεισμού των ανασφάλιστων πολιτών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εμείς θα υπάρχουμε, μαζί και με άλλες αλληλέγγυες δομές και θα προσφέρουμε την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια που δικαιούται κάθε ασθενής. 

Παράλληλα, επειδή το θεωρούμε χρέος μας, με κάθε δυνατό μέσο θα καταγγέλλουμε εντός και εκτός Ελλάδας τέτοιες πολιτικές και θα παλεύουμε για την ανατροπή τους.


«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ»

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00) (ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00-20:00)
(ΤΡΙΤΗ 14:00-20:00) (ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-20:00) (ΠΕΜΠΤΗ 14:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14:00-19:00) (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 



Blog http://mki-ellinikou.blogspot.com 

Email mkiellinikou@gmail.com




 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.