Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έμπρακτη Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του Λαυρίου από τον Δήμο

260 πρόσφυγες, εκ των οποίων 65 παιδιά (τα 15 βρέφη), τρέφονται αποκλειστικά με μακαρόνια, πολλές φορές ληγμένα, δεν έχουν φάρμακα, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ δεν υπάρχουν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά.

 

Στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο. Πρόσφυγες τρέφονται αποκλειστικά με ζυμαρικά, δεν έχουν φάρμακα, οι προμηθευτές του Κέντρου δεν έχουν πληρωθεί για ολόκληρο το 2013 -με αποτέλεσμα να διακόψουν την πίστωση- ενώ το προσωπικό παραμένει απλήρωτο επί 10 μήνες. 



Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες στο Κέντρο ζουν παιδιά και βρέφη, για τα οποία δεν υπάρχει γάλα, παιδικές τροφές, πάνες και ό, τι άλλο χρειαζούμενο, με αποτέλεσμα να απειλείται η υγεία τους, ακόμα και η ίδια η ζωή τους.


Οι 260 μετανάστες, εκ των οποίων 65 παιδιά (τα 15 βρέφη), τρέφονται αποκλειστικά με μακαρόνια, πολλές φορές ληγμένα, δεν έχουν φάρμακα, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ δεν υπάρχουν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά.


 Τις πάγιες ανάγκες των προσφύγων, διοικητικά οφείλει να τις καλύπτει ο Ερυθρός Σταυρός μετά από χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας, όμως η καθυστέρηση από την πλευρά του Πρωτοδικείου Αθηνών να προχωρήσει στην ανακήρυξη του νέου ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει «ακέφαλος», καθιστά αδύνατη ην εκταμίευση των κονδυλίων.



Τα είδη άμεσης ανάγκης είναι τα εξής:


ΤΡΟΦΙΜΑ


Φασόλια μέτρια
Ρεβύθια
Φακές
Ρύζι (Bonnet)
Πελτέ
Αλάτι
Λάδι
Πιπέρι
Ψωμί του τόστ



ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

Φασολάκια
Αρακάς
Ανάμεικτα λαχανικά
Κοτόπουλο ολόκληρο
Μοσχαράκι ποντίκι



ΓΑΛΑ-ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ


Γάλα μακράς διαρκείας
Φέτα
Γάλα εβαπορέ



ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Χαρτί τουαλέτας
Σκόνη πλυντηρίου
Πάνες
Σερβιέτες
Οδοντόκρεμες
Σαμπουάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.