Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΕΣ ΟΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


Στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας βρεφών θεωρούν πως βρίσκονται οι αρχές - Σεσημασμένος ο 39χρονος "πατέρας" - 
 
 
 
 
 
 
Στη δημοσιότητα θα δοθούν τη Δευτέρα οι φωτογραφίες των δύο Ρομά – Σοβαρές οι ευθύνες στους Δήμους με το “απαρχαιωμένο” καθεστώς στα ληξιαρχεία – Η εκδοχή της δικηγόρου των αθίγγανων
 

 
Ένα πρωτοφανές κουβάρι και μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν άμεσης απάντησης καλούνται να ξετυλίξουν οι αρχές που ασχολούνται με την ιστορία της 4χρονης μικρής που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά και αποκαλύφθηκε πως δεν είναι το βιολογικό τέκνο της οικογένειας με την οποία ζούσε.



Το θρίλερ για την αποκάλυψη της ταυτότητας του μικρού κοριτσιού περιπλέκεται καθώς η 40χρονη Τσιγγάνα που δήλωνε “μητέρα” της μικρής δυσχεραίνει με τη στάση της τις έρευνες της αστυνομίας καθώς μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει τουλάχιστον πέντε διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο με τον οποίο η 4χρονη Μαρία, όπως την ονομάζει, βρέθηκε να είναι μέλος της οικογένειάς της.



 


 Συγκεκριμένα η 40χρονη έχει ισχυριστεί μέχρι στιγμής πως το κορίτσι ήταν δικό της και του άνδρα της, ισχυρισμός που καταρρίφθηκε μετά τις εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκε. 

Για τον ίδιο λόγο καταρρίφθηκε και το δεύτερο σενάριο που παρουσίασε η 40χρονη, ότι η Μαρία ήταν εγγόνι της, δηλαδή παιδί της κόρης της. Στη συνέχεια η γυναίκα επινόησε το σενάριο ότι είναι μεν παιδί της αλλα όχι με τον σύζυγό της, αλλά με έναν Καναδό που γνώρισε στην Κρήτη.


 Η τέταρτη εκδοχή που παρουσίασε στους αστυνομικούς ήταν το παιδί το βρήκε πριν από χρόνια εγκαταλελειμμένο έξω από ένα σούπερ μάρκετ των Φαρσάλων τυλιγμένο σε μια κουβέρτα. 


Η πέμπτη και τελευταία, τουλάχιστον προς ώρας, εκδοχή που υποστήριξε ήταν ότι η Μαρία βρέθηκε στα χέρια της όταν μια μία Βουλγάρα το γέννησε και της το άφησε στον καταυλισμό.


Την ίδια ώρα η Αστυνομία φαίνεται πως έχει στη διάθεσή της μια μαρτυρία ενός ατόμου απο το στενό συγγενικό κύκλο της 40χρονης Τσιγγάνας, σύμφωνα με το οποίο η μικρή “Μαρία” είναι βιολογικό τέκνο μιας Βουλγάρας, που διέμενε μέχρι πρότινος στους Σοφάδες. Από αυτήν το ζεύγος των Τσιγγάνων αγόρασε το μωρό, το 2009, με σκοπό να το εμπορευτεί ή να το εκμεταλλευτεί.


Ο ίδιος μάρτυρας δηλώνει πως τα πραγματικά, βιολογικά παιδιά του ζεύγους είναι συνολικά τέσσερα (4) από τα 14 που έχουν δηλώσει σε διάφορα ληξιαρχεία με στόχο να αποκομίζουν σημαντικά ποσά από τα επιδόματα πολυτέκνων! 


Ως εκ τούτου προκύπτει και το ερώτημα που βρίσκονται αυτά τα παιδιά και πώς έφτασαν στα χέρια των τσιγγάνων “γονέων” τους...


Ο σεσημασμένος “πατέρας”, οι έρευνες για κύκλωμα εμπορίας βρεφών και οι ευθύνες των αρχών

Ακριβώς αυτή η μαρτυρία οδηγεί τις έρευνες της αστυνομίας σε νοσοκομεία, μαιευτήρια και ιδρύματα, ώστε να διαπιστωθεί αν η υπόθεση του κοριτσιού αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ή πρόκειται μόνο για ένα κομμάτι μιας τεράστιας «επιχείρησης» που ειδικεύεται στην εμπορία παιδιών.


Οι πρώτες κινήσεις πιθανότατα θα αφορούν σε εκτεταμένες έρευνες για πιστοποιητικά και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητα τους, ενώ οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις DNA.


  Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας, υποστράτηγο Β. Χαλάτση, η υπόθεση της 4χρονης που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά έχει μεγάλο βάθος και πολυπλοκότητα και οι αρχές θα πρέπει να κινηθούν άμεσα ώστε να φτάσουν στα άτομα που «νομιμοποίησαν» την αρπαγή του κοριτσιού.


 Παράλληλα αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο ατόμων που συνελήφθησαν από τις αρχές για την υπόθεση της 4χρονης.



Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ έχει πιστοποιήσει πως ο 39χρονος “πατέρας” της Μαρίας είναι σεσημασμένος κακοποιός. Το 2012 είχε κλέψει πιστοποιητικό προκειμένου να εκδώσει αστυνομική ταυτότητα ενώ αποκαλύφθηκε και συμμετοχή του σε πολλές ληστείες. Σε έρευνα που διεξήχθη στον καταυλισμό του βρέθηκαν ένα πιστόλι, μία κουκούλα και αρκετά κλοπιμαία. Ο 39χρονος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.



Εκτός αυτών οι αρχές οφείλουν να ερευνήσοθυν και τις ευθύνες που φαίνεται πως προκύπτουν για δημοτικούς υπαλλήλους -ακόμα και του Δήμου Αθηναίων-, οι οποίοι εξέδιδαν τα πλαστά πιστοποιητικά, με τα οποία το ζεύγος των ημεδαπών Ρομά μπορούσαν να εμφανίζονται ως οι βιολογικοί γονείς του παιδιού, για το οποίο μάλιστα είχαν εκδώσει και ΑΦΜ!


Πλήθος ερωτημάτων, ακόμη, εγείρει το γεγονός ότι η 40χρονη μπορούσε να εξασφαλίζει έγγραφα, τα οποία την εμφάνιζαν να... γεννάει παιδιά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. 



Όλα δείχνουν πως πίσω από την υπόθεση της 4χρονης, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, βρίσκεται ένα κύκλωμα αγοραπωλησίας μικρών παιδιών, στο οποίο εμπλέκονται τόσο φορείς του Δημοσίου και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και γιατροί!

 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:
 

1. Πώς κατάφεραν οι δύο συλληφθέντες να αποσπάσουν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως για την 4χρονη από το Δήμο Αθηναίων;

2. Πώς κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ στο όνομά της, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα τέκνων;


3. Πώς μπορούσε η 40χρονη να ανοίγει οικογενειακές μερίδες σε διάφορους δήμους, εμφανιζόμενη να έχει αποκτήσει, αντίστοιχα, τρία παιδιά μέσα σε πέντε μήνες και άλλα τρία, μέσα σε 3,5 μήνες;


Όλα αυτά τα σενάρια προβληματίζουν την ελληνική αστυνομία που είναι υποχρεωμένη να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Και η αλήθεια είναι πως οι πληροφορίες που φτάνουν τόσο στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, όσο και στα γραφεία του “Χαμόγελου του Παιδιού” είναι πολλές.


 Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου οι αρχές είχαν δεχθεί πάνω από 5.000 τηλεφωνήματα, από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο – καθώς το θέμα έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις – είτε από ανθρώπους που υποστηρίζουν πως έχουν κάτι να προσθέσουν στην έρευνα για τους πραγματικούς γονείς της 4χρονης, είτε από ανθρώπους που εκφράζουν την πρόθεση να φιλοξενήσουν ή και να υιοθετήσουν την Μαρία.




Τι υποστηρίζει η δικηγόρος των Τσιγγάνων

«Τη Μαρία δεν την ήθελε η αλλοδαπή βιολογική μητέρα της και επειδή δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει αποφάσισε να την ξεφορτωθεί». Αυτό ισχυρίστηκε η δικηγόρος των Ρομά που φέρονται να απήγαγαν το 4χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στον καταυλισμό στη Λάρισα.

Η κ. Μαριέττα Παλάβρα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπεραμύνθηκε των πελατών της τονίζοντας ότι η 40χρονη τσιγγάνα λυπήθηκε το κορίτσι και αποφάσισε να το πάρει κοντά της, σκεπτόμενη ότι εκεί που τάιζε πέντε στόματα, απλά θα τάιζε έξι.

Η δικηγόρος των συλληφθέντων Ρομά υποστήριξε ότι η βιολογική μητέρα του 4χρονου κοριτσιού δεν είχε τα μέσα να το αναθρέψει και το έδωσε στους πελάτες της -


 «Γίνονται πολλά στις κοινότητες των Ρομά για να εξασφαλιστούν τα επιδομάτα», παραδέχτηκε.



Παράλληλα η δικηγόρος αποκάλυψε ότι γίνονται πολλές παρανομίες στις κοινότητες των τσιγγάνων, ώστε να εξασφαλίζονται τα επιδόματα του κράτους. Αυτό όμως σύμφωνα με την ίδια δεν σημαίνει ότι έκλεψαν οι πελάτες της ένα ανήλικο κορίτσι.




Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο αναζητείται, ενώ δήλωσε πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού. Τέλος, η κυρία Παλάβρα δήλωσε πως οι πελάτες της παραδέχτηκαν εξ αρχής πως η Μαρία δεν ήταν δικό τους παιδί.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.