Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Νέες συναντήσεις με τους αρμόδιους για μετρό-συλλόγους

Νέες συναντήσεις με τους αρμόδιους για το μετρό και τους συλλόγους θα γίνουν σύντομα, καθώς  η συνάντηση  αντιπροσωπείας του Δήμου μας  και φορέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο,  με τον ΓΓ  Δημόσιας Περιουσίας και την «Ελληνικό ΑΕ» που έγινε την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν  κατέληξε σε λύσεις, παρά το ότι οι προτάσεις του Δήμου είναι  απολύτως λογικές και άμεσα εφαρμόσιμες.
 
 

 
Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Δήμο προς το Υπουργείο  τα εξής θέματα:
 
 
 Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Παραχώρηση χώρου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κοντά στο μετρό για τη λειτουργία σταθμού μετεπιβίβασης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Αυτό ο Δήμος το ζητάει από κοινού με τον ΟΑΣΑ από το 2009.

 Λειτουργία δύο παρκινγκ μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, ένα κοντά στο  σταθμό  Ελληνικού και ένα κοντά στο σταθμό Αργυρούπολης όπως προβλέπονταν και στον αρχικό σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.  
 
Δημιουργία διόδου για πεζούς από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής προς το σταθμό της Αργυρούπολης μέσα από την ελληνική αεροπορική βάση.




Β. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ
 
 
Διευθέτηση του θέματος με άρση των μέτρων (έξωση  από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και συνολικά πρόστιμα 185 χιλ. €  για δήθεν αυθαίρετη χρήση των χώρων από το 2008) που επιβλήθηκαν  σε βάρος της  Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου  Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης»  από την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών.  
 
Το θέμα του ΜΕΤΡΟ συζητήθηκε αναλυτικά  χωρίς να προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.  Ωστόσο το θέμα θα ξανασυζητηθεί  σε νέα συνάντηση  με  την  «Ελληνικο ΑΕ»

 
 
Το θέμα της δίωξης κατά των συλλόγων τέθηκε όμως λόγω έλλειψης χρόνου του  ΓΓ  Δημόσιας Περιουσίας θα  συζητηθεί  εκτενώς σε νέα συνάντηση την  Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 14:30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών.
 
 
Ωστόσο είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει την εκποίηση  του πρώην αεροδρομίου είναι αποφασισμένη να το απαλλάξει, με κάθε μέσο, από κάθε τι που θεωρεί «εμπόδιο». 
 
 
Αυτό πιστοποιούν  τόσο η άρνηση της, μέχρι τώρα, να διαθέσει 30-40στρ από τα 6.236 του πρώην αεροδρομίου για να επιλύσει τα προβλήματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία ενός τόσο σημαντικού από κοινωνική και οικονομική άποψη έργου, όπως είναι το μετρό, όσο και τα μέτρα που παίρνει  σε βάρος  των φορέων και των υπηρεσιών (συλλόγων, ομοσπονδιών κλπ)  που λειτουργούν  εντός του πρώην αεροδρομίου, αδιαφορώντας για την κοινωνική σημασία του έργου τους.  
 
 
Η αντιμετώπιση, λοιπόν,  αυτών των προβλημάτων είναι δύσκολη και διαρκής υπόθεση, άμεσα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που τα δημιουργούν και απαιτούν την συμμετοχή όλων.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.