Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Από αύριο το Μετρό θα φτάνει μέχρι το Ελληνικό.




ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ




Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (ΑΜ) παρέδωσε σήμερα μια νέα επέκταση της Γραμμής 2,
την επέκταση από τον Σταθμό «Αγ. Δημήτριος» μέχρι το Ελληνικό, μήκους 5,5 χλμ. περίπου
με 4 νέους σταθμούς («ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», «ΑΛΙΜΟΣ», «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟ»), ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους για το επιβατικό κοινό από αύριο Παρασκευή, 26 Ιουλίου.




Στην τελική δοκιμαστική λειτουργία του έργου εκτός από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΜ κ. Χ. Τσίτουρα, παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός του ίδιου Υπουργείου κ. Μ. Παπαδόπουλος, οι Δήμαρχοι της περιοχής κ.κ. Β. Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης, κα Μ. Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, κ. Θ. Ορφανός, Δήμαρχος Αλίμου και κ. Χ. Κορτζίδης Δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος,   ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Νικόλαος Παπαθανάσης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Αλέξανδρος Δελούκας.



Με την ευκαιρία παράδοσης του έργου ο κ. Χ. Τσίτουρας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Με το έργο αυτό επέκτασης του Μετρό προς τα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου, ολοκληρώνεται μια επένδυση περίπου 400 εκ. € για την καλύτερη δυνατή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των δήμων της περιοχής, που θα προσφέρει όχι μόνον γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των περιοχών αυτών.


Θα εξυπηρετούνται καθημερινά περισσότεροι από 83.000 επιβάτες και πλέον η μετακίνηση από το Ελληνικό προς Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά, ενώ στον οδικό άξονα της Λεωφ. Βουλιαγμένης θα μειωθεί η κυκλοφορία των ΙΧ κατά 13.000 ημερησίως και συνακόλουθα και των ρύπων CO2 κατά 89 τόνους περίπου.


Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό έργο που αναμένεται να ανακουφίσει καθοριστικά τα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου.


Με το έργο αυτό επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η ποιότητα και η χρησιμότητα του έργου γενικότερα της ΑΜ, όπως και η δυνατότητα της εταιρείας αυτής να παράγει έργο ιδιαιτέρων απαιτήσεων και δυσκολιών. 


Η δυνατότητα αυτή έχει αναγνωρισθεί και από τους βασικούς χρηματοδότες των έργων της ΑΜ, δηλαδή την Ε.Ε. και την ΕΤΕπ, που συνεχίζουν να διαθέτουν σημαντικούς πόρους εκατοντάδων εκατομ.€ για τη χρηματοδότηση των έργων της εταιρείας».


Σημειώνεται ότι και οι 4 σταθμοί βρίσκονται επί του άξονα της Λεωφ. Βουλιαγμένης, διαθέτουν είσοδο-έξοδο και στις δυο πλευρές της Λεωφόρου, παρέχοντας συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση στους παρακείμενους δήμους Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Αλίμου και Αργυρούπολης-Ελληνικού, ενώ σε όλους τους σταθμούς οι κάτοικοι θα διαθέτουν πλέον και τη δυνατότητα υπόγειας διάβασης της λεωφόρου.


Να σημειωθεί επίσης ότι στους Σταθμούς «ΑΛΙΜΟΣ» και «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα επιφανειακοί χώροι με τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την κατασκευή των σταθμών.



Τέλος, επισημαίνεται ότι η ΑΜ προγραμματίζει τη σύνδεση του δικτύου Τραμ με τον Σταθμό Μετρό «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» στην περιοχή του Ελληνικού, έργο του οποίου η δημοπράτηση επιδιώκεται να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. 


Η διασύνδεση αυτή του Τραμ με το Μετρό θα επιτρέψει την ευκολότερη πρόσβαση στο Μετρό και τη μετεπιβίβαση πολλών επιβατών από τα νότια προάστια στο Μετρό, διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής με τα μέσα σταθερής τροχιάς.



Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., συνεχίζοντας το κατασκευαστικό της έργο πρόκειται να παραδώσει τον Σεπτέμβριο στο επιβατικό κοινό ένα ακόμη σταθμό Μετρό στα δυτικά, το Σταθμό «Αγ. Μαρίνα», στην επέκταση της Γραμμής 3 από το Αιγάλεω, ενώ συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες περαιτέρω επέκτασης της Γραμμής αυτής προς τον Πειραιά, όπως και οι εργασίες επέκτασης του Τραμ από το ΣΕΦ προς το κέντρο του Πειραιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.