Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το Μετρό στο Δήμο μας

Εγκαινιάζονται την Παρασκευή 26 Ιουλίου οι νέοι σταθμοί της Ηλιούπολης, του Αλίμου, της Αργυρούπολης και του Ελληνικού της επέκτασης της γραμμής 2 του μετρό προς τα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν δοθεί λύσεις σε καίρια προβλήματα λειτουργίας των σταθμών. 


Από την επομένη το πρωί (Σάββατο 27 Ιουλίου), το επιβατικό κοινό της Αθήνας που χρησιμοποιεί το μετρό, θα φτάνει στο Ελληνικό από το Σύνταγμα μέσα σε 14 λεπτά.


Αλλαγές στον λεωφορειακό χάρτη 

 

Η λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό επιφέρει αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούσαν το κοινό. 

Από το Σάββατο 27/7/2013 γραμμές που είχαν ως αφετηρία τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου ή τον σταθμό της Δάφνης μεταφέρονται στο σταθμό του Ελληνικού, ενώ άλλες γραμμές συνενώνονται ή καταργούνται. 


Πιο συγκεκριμένα, οι λεωφορειακές γραμμές 154, 205, Α4, Β1, Α3 & Β3 διατηρούνται. 


Η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 210 ΤΕΡΨΙΘΕΑ –ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ αναστέλλεται. 

Η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή θα καλύπτεται πλέον συγκοινωνιακά από τις λεωφορειακές γραμμές 124 «ΓΛΥΦΑΔΑ–ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ–ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ»,


 154 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ–ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)», 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ–ΣΟΥΡΜΕΝΑ–ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και Α4 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ–Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ–ΑΡΓ/ΠΟΛΗ–ΤΕΡΨΙΘΕΑ».


Η λεωφορειακή γραμμή 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΛΙΜΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ μετατρέπεται σε κυκλική και μετονομάζεται σε 101 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΛΙΜΟΣ. Η διαδρομή τροποποιείται, ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές Ελληνικού και Αλίμου και παράλληλα να συνδέει συγκοινωνιακά τις παραπάνω περιοχές με τον σταθμό μετρό «Άλιμος».

 Η αφετηρία της γραμμής παραμένει στην οδό Θράκης και η νέα διαδρομή της πραγματοποιείται μέσω των οδών:

 Θράκης, Πλαπούτα, Ιασωνίδου, Ριζούντος, Καισαρείας, Γερουλάνου, Βουλιαγμένης, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Ιωνίας, Θεομήτορος, Καλαμακίου, Ποσειδώνος, Αλίμου, Κυθηρίων, Ιωνίας, Ησιόδου, Δωδεκανήσου, Βουλιαγμένης, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Κρώμνης, Τριπόλεως, Ιασωνίδου, Γούναρη, Θράκης, Ελ. Βενιζέλου, Τριπόλεως, Θράκης. 



Η λεωφορειακή γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216 συνενώνονται σε μία με ονομασία 155 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της νέας γραμμής προκύπτει από τις υπάρχουσες διαδρομές των γραμμών 155 και 216 με μικρές τροποποιήσεις.


Η λεωφορειακή γραμμή 247 ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (μέσω Λ. ΑΛΙΜΟΥ) μετονομάζεται σε 142 ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ. Η διαδρομή της γραμμής 142 θα καλύπτει το υπόλοιπο τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 141 καθώς και τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 247, έως το σταθμό Μετρό «Αργυρούπολη».


Η γραμμή 124 μετονομάζεται σε 124 “ΓΛΥΦΑΔΑ–ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ–ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ” και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Το τέρμα της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Κ. Αθανάτου στο σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της γραμμής παραμένει ως έχει στο τμήμα Γλυφάδα- Αγ. Τρύφωνας, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό μετρό «Ελληνικό» πραγματοποιείται μέσω των οδών Κ. Αθανάτου, Γούναρη και Ιασωνίδου.


Η λεωφορειακή γραμμή Χ97 ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS) μετονομάζεται σε Χ97 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS). Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται πλησίον του νέου τερματικού σταθμού της γραμμής 2 του Μετρό. Ο χρόνος διαδρομής θα είναι 1 ώρα και 40 λεπτά και η συχνότητα τις ώρες αιχμής είναι ανά 50 – 55 λεπτά. 


Η λεωφορειακή γραμμή 171 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ (μέσω Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) μετονομάζεται σε 171 ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΒΑΡΚΙΖΑ με νέα αφετηρία στο σταθμό του Ελληνικού.


Στην περίπτωση που οι επιβάτες επιθυμούν πρόσθετες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 185.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.