Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας «Όταν ο κόσμος δεν θα έχει να φάει θα βγει με κονσερβοκούτια» (Βίντεο)


Για την γενικότερη οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τον λαό της χώρας μας μίλησε στο Αχελώος TV ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Απ’ το τηλεοπτικό κανάλι μας έστειλαν το βίντεο της συνέντευξης του τραγουδοποιού –και τους ευχαριστούμε- όπου ακούμε τον Λ. Μαχαιρίτσα να λέει ότι


 «Όταν θα βλέπεις κόσμο καλοντυμένο να τρώει μέσα από σκουπιδοντεκέδες και από τα πεταμένα στις λαϊκές, τότε δεν θα υπάρχει επιστροφή, οι μη έχοντες θα βγουν με κονσερβοκούτια και θα κυνηγούν τους κατέχοντες».



Δεν θα συμφωνήσουμε, φυσικά με τα λεγόμενα του, γιατί αν ήταν αυτόματα η εξαθλίωση να δημιουργεί ταξικές συνειδήσεις ή έστω το προλεταριάτο που αντιλαμβάνεται να οδηγείται στην μιζέρια και την απόλυτη φτωχοποίηση και αντιδρούσε με τον τρόπο που περιγράφει, ο καλλιτέχνης, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

 Είναι απόλυτο λάθος δηλαδή να ενστερνιστεί κανένας την αντίληψη ότι η μαζική φτώχεια οδηγεί σε επαναστατικές καταστάσεις ή σε καταστάσεις κοινωνικής έκρηξης. ;;;;;;;;;;;;;;;


Για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο είναι απαραίτητο να αλλάξει ριζικά η κυρίαρχη κοινωνική συνείδηση που είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ωρίμανση τη ταξικής συνείδησης της εργατικής τάξης.
 Αυτό όμως είναι αντικείμενο μιας άλλης ανάρτησής μας.

 Παραθέτουμε το βίντεο που αναφέραμε: 

 



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.