Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Έφυγε" η γιαγιά της καρδιάς μας

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε η δημοφιλής ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.
Ποιος δεν θυμάται την Ειρήνη Κουμαριανού να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως γιαγιά στην κωμική σειρά «Στο Παρά Πέντε». Η ηθοποιός όμως έχει ιστορία στο χώρο της υποκριτικής.

Γεννήθηκε στο Γαλάτσι και υπήρξε αρχικά μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου με την καριέρα της να αρχίζει το 1951.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, ειδικά της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της.


Έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα» «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Πολύ αργά για δάκρυα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Η νεράιδα και το παλικάρι» κ.ά.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως «Αναστασία», «Προδοσία», κ.ά. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006 με την σειρα «Στο παρά πέντε». Σε αυτή την κωμική σειρά συμπρωταγωνιστούσε με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης πρωταγωνίστησε στην Ελληνοαμερικανική ταινία «Όπα!».
Μιλώντας μετά την επιτυχία του Πάρα 5  στο newsbeast.gr θα πει: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη με αυτά που έχω κάνει και δε με πειράζει να κάτσω να ξεκουραστώ. Μου έγιναν κάποιες προτάσεις αλλά δεν με ενδιέφεραν και γι’ αυτό αρνήθηκα», λέει.

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 και η καριέρα της ξεκίνησε το 1951. Γεννήθηκε στο Γαλάτσι και αποτέλεσε μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου.

Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της. Είχε συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους ενώ είχε στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα» (1965), «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966), «Πολύ αργά για δάκρυα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι» (1968), «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969) , «Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης», «Κρίμα το μπόι σου» (1970), «Ο κατεργάρης», «Η εφοπλιστίνα» (1971), «Η Μαρία της σιωπής», «Στον αστερισμό της παρθένου» (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό «Θέατρο της Δευτέρας».

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) «Προδοσία» (1996), «Σαν αδελφές» (ΕΤ1 - 1998),«Alma libre» (2001) και «Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς» ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις «Σαββατογεννημένες» του Γιώργου Καπουτζίδη.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006 με την σειρά «Στο παρά πέντε». Επίσης συμπρωταγωνίστησε με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, στην Ελληνοαμερικανική ταινία «Όπα!». Τον Φεβρουάριο του 2007 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Μάρτυρας κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο κ.ά.


Μιλώντας μετά την επιτυχία του Πάρα 5  στο newsbeast.gr θα πει: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη με αυτά που έχω κάνει και δε με πειράζει να κάτσω να ξεκουραστώ. Μου έγιναν κάποιες προτάσεις αλλά δεν με ενδιέφεραν και γι’ αυτό αρνήθηκα».

 

 http://kourdistoportocali.com/

 

 Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.