Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Έκθεση Τρόικας:32,6 δισ ευρώ έως το 2016



Εκθεση Τρόικας:32,6 δισ ευρώ έως το 2016

Τις 115 σελίδες φτάνει το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάρχει πρόθεση να δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής που όμως θα οδηγήσει στην ανάγκη χρηματοδότησης της χώρας με 15 δισ ευρώ έως το 2014 και ακόμα 17,6 δισ ευρώ τη διετία 2015-2016.


Αυτό αναφέρει το προσχέδιο της έκθεσης που θα δοθεί στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια μικτή αξιολόγηση της προόδου της Ελλάδας από το χρέος προς την ανάκαμψη, χαιρετίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για "σημαντική σύγκλιση", ενώ αναφέρει ότι «οι κίνδυνοι παραμένουν πολύ υψηλοί."




Το πολυσέλιδο προσχέδιο, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν περιλαμβάνει προτάσεις για τον τρόπο που θα καλυφθεί η "τρύπα" χρηματοδότησης, ενώ δεν αναφέρει τίποτα για δύο ακόμα κρίσιμα ζητήματα: τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ενέργειες που χρειάζονται για τα επόμενα βήματα σε τριετή ορίζοντα.


 Η έκθεση σημειώνει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να λάβει παράταση δύο ετών, μέχρι το 2016, για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

 Οι εκτιμήσεις αναφορικά με την επιπλέον χρηματοδότηση που θα χρειαστεί είναι σε παρένθεση, με τη σημείωση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν πριν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ολοκληρώσουν τις εργασίες τους αναφορικά με το ελληνικό πακέτο διάσωσης. 


http://www.enikos.gr/



Για την προσπάθεια μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.