Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ - Κατεβάζουν ρολά πρεσβείες και προξενεία σε ολόκληρο τον κόσμο !!!


     
                        

Λουκέτο σε έξι πρεσβείες και δύο προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό βάζει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να περιορίσει τις πάγιες λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.
Σταδιακά μέχρι τον Μάρτιο του 2013 αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία στις εξής πρεσβείες της Ελλάδας: στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα, στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης, στο Ανόι του Βιετνάμ, στο Χαρτούμ του Σουδάν, στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε και στην Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, κλείνουν επίσης τα προξενεία της Ελλάδας στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Περθ της Αυστραλίας.

Το 2009 ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών ήταν περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά καταβάλλονταν οι ετήσιες συνδρομές της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς όπου είναι μέλος η Ελλάδα, καλύπτονταν τα έξοδα για την καθημερινή λειτουργία των διπλωματικών αποστολών της χώρας στο εξωτερικό αλλά και η μισθοδοσία των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.

Το 2012, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών έπεσε στα 290 εκατ. ευρώ. Από τα κονδύλια αυτά, περίπου 100 εκατ. διοχετεύονται σε διεθνείς οργανισμούς και τα υπόλοιπα 2/3 κατευθύνονται για την κάλυψη των αμοιβών που λαμβάνουν τα υπηρεσιακά στελέχη και για τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω περικοπής των δημοσίων δαπανών, από 1ης Ιανουαρίου 2013 τα κονδύλια για να λειτουργεί η ελληνική διπλωματία σε ολόκληρο τον πλανήτη μειώνονται κατά ένα επιπλέον 30%.

Δηλαδή, με περίπου 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα πρέπει να πληρώνονται οι εισφορές που καταβάλλει υποχρεωτικά η Ελλάδα για τη συμμετοχή της σε διεθνείς οργανισμούς (δαπάνη σχετικά ανελαστική, αν και το ύψος της συνδρομής που καταβάλλει προσδιορίζεται με βάση το ύψος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της), να καλύπτονται οι δαπάνες για να λειτουργούν οι πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και προκειμένου να συνεχίζεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Μπροστά στο αδιέξοδο, το κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων της χώρας σε ολόκληρο τον πλανήτη κρίνεται αναπόφευκτο.

Σε πρώτη φάση αναστέλλεται η λειτουργία διπλωματικών αρχών στις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει στενές οικονομικές σχέσεις, εκεί όπου η ελληνική ομογένεια δεν είναι πολυάριθμη και σε κράτη που κρίθηκε ότι οι δραστηριότητες των διπλωματικών αρχών μπορούν να αναπληρωθούν από πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας σε γειτονικές χώρες.


http://www.parakato.gr/

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.