Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Θα σκοτώσετε τη μικρομεσαία επιχείρηση»


Την πλήρη αντίθεσή της στις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με ανοιχτή επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως σημειώνεται με δηκτικό τρόπο στην επιστολή, «με απορία πληροφορούμαστε καθημερινά μέσω των διαρροών του υπουργείου τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες και να προωθήσει έναν ενιαίο φόρο της τάξεως του 25% ή 30% από το πρώτο ευρώ.



Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα ως ατομικές επιχειρήσεις δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον φορολογικά ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ως νομικά πρόσωπα με επιπλέον επιβαρύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι πλήττονται κατά βάση μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις με μικρό επίπεδο κερδών από 34.000 ως 37.000 ευρώ, οι οποίες φορολογούνταν έως τώρα με συντελεστή κάτω του 20%.

Εάν υιοθετηθεί δε συντελεστής 30% θα πληγούν βάναυσα όλες οι επιχειρήσεις με επίπεδο κερδών 75.000-82.000 ευρώ. Δηλαδή θα κυνηγήσετε τη φοροδιαφυγή σκοτώνοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα αφανίσετε τη μεσαία τάξη, που έτσι κι αλλιώς είναι είδος προς εξαφάνιση στις μέρες μας».

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι ακόμη και αν το υπουργείο τελεί υπό το βάρος μιας αδήριτης ανάγκης για είσπραξη εσόδων θα πρέπει να στοχεύει στη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των φορολογικών βαρών. Ακόμη συμπληρώνει ότι η λογική της οριζόντιας παρέμβασης στα εισοδήματα, που δεν λαμβάνει υπ' όψιν τυχόν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό μιας κοινωνικής κατηγορίας, το μόνο που κάνει είναι να εντείνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει από την κοινωνία προς το κράτος και να αυξάνει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή.

«Αντί για μεταρρυθμίσεις, παζαρεύετε με την τρόικα νέους κεφαλικούς φόρους και σχεδιάζετε να εξαπολύσετε μια νέα φορολογική επίθεση στους μικρούς της αγοράς, χωρίς κανένα μέτρο και καμία λογική. Το σωστό θα ήταν να παρουσιαστούν στους Ελληνες φορολογουμένους οι φημολογούμενες διατάξεις που στοχοποιούν τους κατ' ευφημισμόν ελεύθερους επαγγελματίες και τρομοκρατούν όσους εμπόρους απέμειναν να παλεύουν για την επιβίωσή τους».

Επιπλέον ερωτούν οι έμποροι «πόσο δίκαιη είναι άραγε η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ στον ελεύθερο επαγγελματία που έβαλε λουκέτο στην επιχείρηση, στον νέο επιστήμονα που δουλεύει με μπλοκάκι και κυρίως σε αυτόν τον πρώην επαγγελματία που είναι άνεργος και δεν έχει ασφάλιση».


Υπενθυμίζουν μάλιστα τις δεσμεύσεις για flat tax 15%, για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, για μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ και για πάταξη της παραοικονομίας των 52 δισ. ευρώ.

Τα «τυφλά» φορολογικά χτυπήματα και οι φορολογικές επιθέσεις «αυτοκτονίας» πρέπει κάποτε να μετατραπούν σε σοβαρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις, προτού μας οδηγήσετε σε παραίτηση από την έως σήμερα μάταιη προσπάθεια προς τη σωτηρία και προτού μας αναγκάσετε σε οριστική παύση πληρωμών, καταλήγει η ΕΣΕΕ

 http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.